35118AE6-1E87-4C67-8BB6-77E15313C899

Elin og Per-Ole ser lyst på 2021

På Holtan Gård i Stokke har det vært aktivitet i århundrer. Gjennom veterinær Per-Ole Tyslands har det blitt et staslig og flott stutteri. Selv om Per-Ole og hans kone Elin ikke har egne hopper lengre betyr ikke det at aktiviteten er laber.

Det kommer masse hopper til stedet i sesongen og hingstematerielle har vel aldri vært bedre. Hør bare her. Kongen selv, Moe Odin (bilde) skal tjenestegjøre sin aller siste sesong som beskjeler. Det skjer på Holtan Gård. Ultraspennende Tekno Eld, den mest benyttede hingsten i Norge i 2020, El Diablo B.R. og Galileo likeså.

Det er to 3-åringer som har vunnet løp i Norge allerede. De er etter de to sistnevnte. Mighty Boy har startet to ganger og vunnet begge. Han er etter El Diablo B.R. som har nitten 3-åringer i år. I tillegg så vi bl.a. Lazy Beach trave 1.19.6/2140 volte i prøveløp tilbake i september som 2-åring mens flere andre trenere skryter av unghestene hans. Bl.a. Jan Kristian Waaler.

El Diablo B.R.

Søndag var det Geir Flåten og Tyri Hera som vant på Jarlsberg. Hun er etter Galileo og er et produkt av når han stod oppstallet her hos oss sist forklarer Tysland.

Hvordan er markedet pr. i dag og hvordan forventer du deg sesongen til å bli?

– Det blir spennende. El Diablo B.R. fikk 72 hopper i fjor og var landets mest benyttede hingst. Da slo coronaen inn for fullt. I tillegg ble det usikkerhet rundt økonomien og kurser. Alt dette hjalp nok godt til men pr. i dag har jeg flere bestillinger enn på samme tid i fjor. Vi ser lyst på sesongen og gleder oss til å jobbe med så fine hingster.

Dere har sluttet med egne hopper?

– Nja, sluttet og sluttet. Vi har en hoppe igjen som er leid bort som løpshest akkurat nå men vi skal ha henne tilbake som avlshoppe. Hva som skjer i fremtiden er umulig å spå sier Tysland vel vitende om at han som mange andre har «sykdommen» travsport i blodet.

Man står friere uten egne hester også?

– Ja, absolutt. De siste årene har vi hatt som vane å ta oss flere uker i Thailand i januar. Det ble det ikke noe av nå i år av naturlige årsaker men så langt det lar seg gjøre vil vi fortsette med det. Vi er kommet opp i en alder og man jobber så mye når sesongen står på at den ferien vil vi unne oss til å lade batterier o.s.v.

Galileo

Praktiserer du enda?

– Ja, men jeg har nesten sluttet å reise rundt. Nå er jeg fast stevneveterinær på Klosterskogen og har en hel del løpsdager på Jarlsberg så det er egentlig mer enn nok ved siden av Holtan Gård forklarer Per-Ole.

Noen ord om stasjonshingstene deres?

– Ja, hva skal man si. Å få jobbe med kongen selv, Moe Odin skal bli en ære. Han har sin aller siste sesong og at vi skal få jobbe med ham gleder vi oss veldig til. Tekno Eld er en spennende moderne ung hingst med flott stamme og alle forutsetninger. Galileo vet vi er en flott hingst som vi inderlig håper skal få en fin mulighet igjen. Hans avkom ser veldig bra ut.
El Diablo B.R. har vel egentlig alt. Supre egenprestasjoner, knallsterk stamme med en mor som i tillegg til Derbyvinneren er mor til fenomenet Hillary B.R. storløpsvinnerne Angelina B.R. og Ghazi B.R.

Og hva med deres egen Revenue?

– Han koser seg i Malmø med sin tidligere oppasser fra løpskarrieren. Han trimmes som bare det og benyttes på noen hopper pr. år. Han er delvis pensjonert og har det fantastisk.

Vi ser virkelig frem til sesongen sier Tysland til trav24 før sesongen tar til for alvor.

Tekno Eld

Trav24 legger til at Stian Hallenstvedt har en liten eierandel i El Diablo B.R.
Foto:
Tekno Eld: Privat
El Diablo B.R.: Ada Marlene Vrolijk
Moe Odin: Arild Hansen
Galileo: Trav24.no