theathrical

Derbyhelg på Øvrevoll

Til helgen er det Øvrevoll som står i fokus for mange, vanligvis er det flere tusen innenfor portene når det blir arrangert Norsk Derby for galopphester på Øvrevoll. Da er det hatteparader, utstillinger og show for store og små.

I år blir det annerledes , men selv om Covid-19 setter begrensinger er det mye spennende å se frem til.

Helgen innledes som den har gjort de siste par årene på lørdagen før Derby, med 7 løp som alle går på sandbanen. Etter løpene er det ponnigalopp, og så auksjon av norskoppdrettede åringer.

Søndag er det klart for de tradisjonsrike storløpene som Marit Sveaas’ Minneløp, Polar Cup og Norsk Derby som det gjeveste.

Carlos Lopez og Theatrical Award (bilder), trent av Marianne Klever vant Derby 2008 og i 2009 vant dem Marit Sveaas’ Minneløp sammen. Theatrical Award som døde i 2020 var en av de aller beste galopphestene i vårt millenium. Som en av svært få, vant hun både Derby og Marit Sveaas’ Minneløp. Hun er fortsatt den eneste hoppa som har klart den bragden.

I år sitter Carlos Lopez opp på forhåndsfavoritten i Derby, Whispering Ocean som er trent av Niels Petersen.

Det skal ris totalt 10 løp denne søndagen.

Pass på å få med deg NRK med fyldig sending fra løpene kl. 18.00. Ellers blir det full dekning på Rikstoto Direkte og gratis på Nettavisen.

Foto: Trav24