Åsbjørn Tengsareid_Bjerke 14042018

Classichap i rute

Treneren med fast fredagsquiz og storform på stallen har et meget spennende kort for 2021. Classichap (bilde under) kom til Europa med sterke enkeltresultater fra Usa. I Sverige presterte han ustabilt hos Jerry Riordan. Det fortsatte her hjemme når eier Jan Tore Tjosevik hentet hesten hjem til rogaland.

Det var først når Chapter Seven-sønnen kom til Åsbjørn Tengsareid (bilde) at det løsnet for den kapable 6-åringen. To overlegne seire i Biri All Round ble fulgt opp med vanntett seier på Bjerke før ferden gikk ut blant de store gutta igjen.

I Jubileumspokalen på Solvalla 19.august leverte hesten en kruttsterk prestasjon til tredje på 10.4/2140 auto og slo hester som M.S. Triple J, Forfantone Am og Zarenne Fas og tjente 235.000 skr.

artikkelen fortsetter under bilde…

Siden det har han trent på hos Tengsareid. I dag var hesten på Jarlsberg og fikk et litt skarpere hurtigarbeid.

– Det stemmer. Jeg kjørte 1.15/1600 meter med hesten og han kjentes fin ut forklarer Tengsareid til Trav24.

Fakta om Team Tengsareid:

Granum Gård. Ansatte/team: Bjørn Steine, Ida Skjæveland, Ane Nielsen, Martine Skarsholt og Åsbjørns samboer Silje Andreassen.
Antall hester i trening: 13
Norgesmester for kusker i 2008, 2010, 2013 og 2017.
Hovedsponsor: Håkull
Nettside: Tengsareid.no

Hvordan ser du på den kommende sesongen og når starter den evt.?

– Det avgjør hesten men vi har et lite mål på Momarken og start i Steinlager Æresløp under Unionstravet 20.mars. Nå får vi komme i gang og se hvordan hesten er først.
Pr. i dag er det egentlig bare vekten på hesten jeg ikke er helt fornøyd med. Han virker vel så frisk og fin som han gjorde i de fire startene han har gjort for oss så langt. Han trenger kanskje noen få jobb til. Så ser vi om det kanskje finnes et løp i kroppen til ham før Momarken sier en litt forhåpningsfull trener.

Tror du han skal kunne gå ytterligere et hakk frem i år?

– Det får vi se på. Han har travet løpene med aluminiumssko så langt men jeg føler meg trygg på at han er aller best skoløs. Hvor ofte høvene hans tillater at vi prøver det vet jeg ikke enda men vi gleder oss til at han kommer i gang igjen.

Ellers på stallen?

– Jeg føler vi har en liten kvalitetsfyllt stall med fine hester og veldig flinke folk. Vi har en spennende 3-åring vi venter på. Så er Coktail Gun M.E. på vei tilbake i løpsbanen igjen. Det kan bli gøy om helsen holder avslutter rogalendingen med base på flotte Granum Gård i Sandefjord.

Med seier i V75 sist lørdag med Gone Dancing og hester som Glazier´s Vici, Aner Ikke, Super Winner m.fl. i storform så skal man ikke se bort fra at også Classichap er «klar» når han stiller til start om litt…

Foto: Trav24.no