tommelfratrond

Buller’n: «Jeg skal heie fra sofa’n!»

Trond «Buller’n» Anderssen er klar for en storhelg. Team Buller’n & Malmin har starthest både i Paralympiatravet og i Finlandia-Ajo.
Foto: Eirik Stenhaug

Trond «Buller’n» Anderssen skal heie fram syv stallhester på Åby – og Hickothepooh på Vermo. Det skal han gjøre fra sofa’n hjemme på Vestre Bergsund Gård lørdag og søndag. 
I en tøff tid gleder han seg over at ny medisin og behandling «har gitt mer ork og energi». 

Av: Tom W. Johannessen
– DET SER LOVENDE UT med pillene jeg tar nå. Hadde ikke de hatt den effekten de har, hadde jeg ikke sittet her nå, forsetter Buller’n som var til kontroll torsdag. Fredag gjorde han det han elsker å gjøre; han var ute og kjørte hest.
 – Situasjonen er tøff og alvorlig, men jeg fighter på. Og jeg ser muligheten for at jeg kan leve med kreftsykdommen, sier han i dette intervjuet.

* I MARS fikk Trond Anderssen kreftdiagnosen. – Det var et uvirkelig sjokk. Prognosen var ikke bra med spredning til indre organer. Men som sagt; jeg ser lysere på det i dag enn for én måned siden. Og foreløpig har jeg ingen bivirkninger av de nye medisinene. Jeg reiste for øvrig med Floris Baldwin til Åby, det var vel i begynnelsen av mars. Nå holder jeg meg her, sier Buller’n som kan konstatere at stallen stadig leverer: En andreplass på landsstatistikken med 35 førsteplasser og drøye 2,4 millioner innkjørt viser den foreløpige statistikken. 
Frode Hamre topper med tre millioner på konto i 2021. 
– Bredden er bra, det er moro å se at alt funker. Yarrah Boko? Vi er ikke helt der, men det går an å håpe, oppsummerer 59-åringen fra Løren – og etter hvert Vestre Ådal. 

STERK TRIO: Trond «Buller’n» Anderssen, Line Bergsund og Kristian Malmin.
Foto: Eirik Stenhaug

PARALYMPIATRAVET er hovedoppslaget på Åby Lørdag. Halvannen million svenske kroner venter vinneren. Løpet går kl. 18.43 og er V75-7 i den nordiske omgangen. 
Favoritt er den franske topphoppa 4 Delia Du Pommereux (24-prosenter kl. 16.00 fredag) som tok ned PdA-vinner Face Time Bourbon i årets utgave av Prix De France i februar. Eric Raffin kjører. 
Frode Hamres stjernetraver 8 Ecurie D., med Björn Goop, var en 20-prosenter på samme tidspunkt. 
9 Ble Du Gers, Per Oleg Midtfjeld kusker, er Hamre-stallens andre starthest.

TEAM BULLER’N & MALMIN, Kristian Malmin kjører, sender ut 1 Floris Baldwin, stall Baldwin eier. 
Han var en drøy 1-prosenter i det tidlige svenske forhåndsspillet: 
– Vi skal være med å kjempe om en pallplass. Her kan det bli rygg leder eller 3. innvendig, uttaler Buller’n. 
Kristian Malmin er et ekko av sin makker. Han kjører med ambisjoner og er klar for sin største dag i sulkysetet med sju oppsitt på Åbys stordag. 

6 HICKOTHEPOOH (V75-7) er nå på plass i Vermo, en drøy mil vest for Helsinki. Søndag kl. 17.16 kjører Vidar Hop og Hickothepooh opp bak startbilen i Finlandia-Ajo, et sprintløp med 110 000 euro til vinneren. 
I år har 9-åringen reist båtveien, fjorårets planlagte flytransport endte som kjent i en alvorlig skade for topphesten som eies av Ernestas Tijunelis og Stall Sørlie Kiosk. 
– Han ser veldig fin ut nå. Var forkjøla sist. Går barbeint hvis banen tillater det. Vi håper på en trippelplass hvis det løser seg med posisjonene, kommenter Trond Anderssen.

* Her følger hans vurderinger av starthestene på Åby:
– 6 Reime Kongen 
(V4-2, 4-prosenter fredag kl. 16.00) kan være med å kjempe om en plass. 10 Månlykke A.M. slo Odd Herakles sist og vinner løpet
– 9 Keystone Cash (V4-3, 2-prosenter) er ute etter premie. 5-åringsløp som 1 Hail Mary vinner.
– 4 Kick Off Classic (V4-4, 7-prosenter) var bra til seier på Sørlandet sist. Er i veldig fin orden. Verdt en strek på fire-fem hester. Ingen startkanon, men ok ut.
– 4 Z. Boko (V75-4, 38-prosenter) er stallens beste sjanse. Møter bedre hester enn noen gang, men står spennende til. Bra i vei.  Vi satser på å lede hele veien. 
– 12 Oracle Tile (V75-5, 7-prosenter) er en hest med god kapasitet. Er bra på denne distansen. Skal strekes, dette er en god outsider lørdag. Vi river av skoa for første gang.
– 8 Another Creation (V75-6, 1-prosenter) står vanskelig til. Premie herfra.
– 1 Floris Baldwin (V75-7, 1-prosenter) har jeg nevnt. Har fått et kjempefint spor. Pallplass er målet. 

* Tre Buller’n-topper:
Floris Baldwin
, nå 9 år, er oppdrettet i Nederland. Har vunnet 22 av 88 starter og tjent drøye 2,4 millioner kroner. Kristian Malmin har kjørt i 42 av startene.
Hickothepooh, også 9 år, er oppdrettet av Torbjørn Selvåg. Fasiten så langt viser 22 førsteplasser på 89 starter og 2,1 millioner på konto.
Yarrah Boko, eid av Jan-Erik Andresen, vant 35 på 83 starter og ble treer i en sterk PdA-utgave med Maharajah som vinner i 2014. 
  «Yarrah» travet sitt siste løp 26. april 2014, Olympiatravet på Åby, og ble firer. Solvato med Veijo Heiskanen vant løpet. Ulf Ohlsson kjørte Yarrah Boko i flest starter, Kai Johansen i nest flest.