3C69723E-912D-4960-9571-2168D1A9365A

Blir Tigeren millionær i dag?

Charlotte Nærland er mest sannsynlig den stallansatte med mest erfaring og lengst fartstid i Norge. Hun har jobbet hos Rune Wiig i 20 år. Ved siden av jobben trener hun hesten I Am The Tiger, som hun også eier sammen med ektemannen Tommy. Vi har tatt en prat med Charlotte foran dagens start i V75-1 på Forus, der hennes øyensten kan bli millionær dersom han vinner løpet.

Hvor lenge har du hatt I Am The Tiger og hvordan fikk du tak i hesten?

Vi leide mora og bestemte hingst selv, så vi har hatt han hele livet.

Når skjønte du at han var en kapasitetshest?

Vanskelig å si. Følte vel alltid at det var noe spesielt med han, men det var mye rot og tull i starten av karrieren. Når han begynte å forstå hva han skulle gjøre, fikk vi se hvor god han var.

Hva gir det deg å ha en slik hest?

Det er jo en sånn hest vi jobber for å få, så det er veldig godt å lykkes. Han betyr mye.

Han er 10 år gammel, hvordan holder du han frisk og motivert for å konkurrere?

Det er ikke så godt å si. Han går ikke så mange løp i året. Det tror jeg er den viktigste grunnen til att han fremdeles holder koken. Det har også blitt noen turer til dyrlegen opp gjennom årene for å holde han frisk og rask.

Beskriv I Am The Tiger med 3 ord:

Glad, god og fantastisk.

Hva tenker du om sjansene i dag?

Galoppen ligger alltid på lur, så jeg har aldri troa før han er i mål. 40 meter tillegg er heller aldri lett, men hvis han holder seg i trav og har litt flaks på veien, er han normalt ikke noe dårligere enn de andre.