2108DFF6-989A-45CA-B471-917E5E3815FE_1_201_a

Blir det Odds siste store tittel?

Lørdag er det klart for Norgesmesterskapet for kaldblods på Sørlandets Travpark. Kaldblodskongen Odd Herakles holder superform og er spillernes soleklare favoritt til å ta sitt tredje strake mesterskap.

Men rekorden til Tekno Odin på totalt fire seire (vant NM hvert år f.o.m. 2013 t.o.m. 2016) kan bli umulig å slå for Moe Odin-sønnen til Odd Paulsen og datteren Linda C. Kvernenes. Dette kan nemlig være 10-åringens siste sesong som aktiv konkurransehest. Årsaken til det er det all grunn til å applaudere. Ikke fordi en sunn og frisk hest ikke kan konkurrere lengre enn til 10 års alder men eiernes holdninger og takknemlighet ovenfor sin firbente venn.

Vil du bli med på et av våre spennende spill til løpene på Sørlandet?

Deleier Linda Kvernenes forklarer følgende når vi spør om det virkelig er siste sesong i løpsbanen. – Det er noe vi egentlig bestemte oss for, for flere år siden. Da Lars (red anm: trener Lars O. Romtveit) ville gi seg som 70 åring. Det eneste som er helt sikkert er at han drar til Frasse Fransson i Sverige for avl i 2021.

Men en sunn og frisk hest som ikke er leddbehandlet en eneste gang. Frister det ikke å fortsette flere år?

– Vi så vel ikke for oss at han skulle være på topp nå, som 10 åring. Han har jo gått mange, harde løp helt fra han var 3 år. Vi ønsker at han skal kunne gi seg på topp. Det er iallefall mitt store ønske. Til syvende og sist er det pappa Odd som bestemmer. Men den langsiktige planen har vært at han skulle bli hos Lars så lenge han orket å drive på dette nivået, deretter kunne begge pensjonere seg, med god samvittighet. Vi ønsker å kunne ha stor glede av Odd Herakles i mange år fremover som avlshingst, og familiens store stolthet avslutter Kvernenes ovenfor Trav24.

Trav24 ønsker lykke til for samtlige deltagere…

Her vinner Odd Herakles Alm Svartens Æresløp på Bjerke i juli sammen med Tom Erik Solberg.

Arkivfoto: Trav24.no