Vincennes. Foto: LeTrot

«Bli med» Ove til Paris

Ove Bakkevold Reime er Trav24s «franskmann» og den som har hovedansvaret for 5+-spillet. Her forklarer vi litt om akkurat det.

Av Stein Larsen

– Det viktigste å vite om 5+ er kanskje at potensialet er enormt på bare ett løp, men at vanskelighetsgraden er høy, sier Reime om spilformen.

Etter å ha bodd en periode i Frankrike i 2016 fikk han øyene opp for spill til landet og har siden hatt en forkjærlighet for nettopp 5+.

– Da var jeg på Vincennes hver dag for å lære og for å forstå franske spill og tanker. Det har vært nyttig siden. Det er blitt noen fine gevinster i ettertid, forteller han.

Denne helgen er det fullt fokus på 5+, som har en million euro ekstra i potten søndag. Det er nesten 11 norske millioner. Årsaken er storløpet Prix de Belgique som er siste dans før Prix D’Amerique. På startstreken står helnorske Moni Viking og norskeide Beads.

Også lørdag er det 5+-fokus.

– Ja da skal knallgode Idao de Tillard ut og den blir et holdepunkt. Det gjør det lettere å spille tror jeg, sier Reime som er klar.

HER FINNER DU TRAV24s ANDELSBONGER TIL DAGENS KJØRINGER
Se rikstoto.no/vinnersjanser | Hjelpelinjen.no | 18+

FAKTA OM 5+ FRA RIKSTOTO:

5+ er et spill med 4 premier. Hensikten med spillet er å plukke de fem første hestene i mål i rett rekkefølge.

DETTE ER 5+
5+ spilles på ett fransk løp hver dag. Spillet skjer i felles pott med det franske spilleselskapet PMU. Spillet går ut på å finne de 5 første hestene i mål. 

SLIK GJØR DU
Merk av for nummeret til de hestene du vil spille i løpet og velg rekkepris.

HVA KOSTER 5+?
Den enkleste måten å spille 5+ på er å markere for én hest som vinner, én hest på andreplass, én hest på tredjeplass, én hest på fjerdeplass og én hest på femteplass. Da har du spilt en rekke rett fram. For å øke vinnersjansene kan du gardere med flere hester på hver enkelt plassering i løpet. Rekkepris er 20 kroner, men man kan velge å delta med redusert beløp pr. rekke 50% (10 kroner) og 25% (5 kroner). Eventuell gevinst vil reduseres tilsvarende valgt rekkepris. Minstepris per spill er uansett 20 kroner. Det betyr at hvis man velger 25 % (5 kroner) rekkepris må spillet minst inneholde fire rekker (5 x 4 = 20). 

HVA KAN DU VINNE?
Spillet har 4 premiegrupper:

  1. De fem første i rett rekkefølge
    2. De fem første uansett rekkefølge
    3. De fire første uansett rekkefølge
    4. De tre første uansett rekkefølge

Hver uke, vanligvis på søndager, arrangeres det Jackpot-omgang i 5+. Aktuell omgang og jackpotbeløp fastsettes fra uke til uke. Normalt legges det til ca 5 millioner kroner (0,5 millioner Euro) i premiepotten for 1. premiegruppe, men det kan også legges til større beløp som oftest knyttet til større løp.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 months ago

Trav24 er spilltilbyder gjennom Rikstotos andelstorg. Link til andelene finner du under her:

TRAV24s ANDELSBONGER TIL DAGENS KJØRINGER: www.rikstoto.no/Andelstorget/Butikker/00752
Se rikstoto.no/vinnersjanser | Hjelpelinjen.no | 18 |
... See MoreSee Less

Trav24 er spilltilbyder gjennom Rikstotos andelstorg. Link til andelene finner du under her:  TRAV24s ANDELSBONGER TIL DAGENS KJØRINGER:  https://www.rikstoto.no/Andelstorget/Butikker/00752 
Se rikstoto.no/vinnersjanser | Hjelpelinjen.no | 18 |
Load more