D9314604-5D6A-408C-A3D3-F368DE085A93_1_201_a

Best igjen…

Hun har sin litt karakteristiske måte å ta seg frem på med hode på skakke. Denne gang kanskje mer enn noensinne. Føynland Anna tok seg av Hoppekriteriet med en stor galopp fra start for en drøy måned siden. Lørdag var hun og Tom Erik Solberg et fjerdevalg i Norsk Oaks på Momarken.

Det var voldsom kjøring fra start mellom Per Vetle Kals og Ole Johan Østre. Ut på første langside gikk det litt for fort for V.M.K. Diana som slo på galoppen så Lykkje Tuva fikk overta etter 1.23.5/500 meter.

Jan Roar Mjølnerød skred da til verks med B.W.Anita som overtok mot annen sving mens Føynland Anna havnet uten rygg. Farten ble dempet til 26.8/1000. Mot siste sving satte Solberg inn støtet og trykket seg til tet. Lederen ga seg fullstendig på oppløpet. Vidar Hop ga April Faxa et flott løp i andre utvendig.

Føynland Anna var helt utstoppelig. Hun fosset fra til en helenkel seier på 1.27.7/2100 auto. Eier gjør Stall Am Sweden AB mens Øystein Tjomsland trener. Pål Kristiansen er oppdretter. Førstepremien lød på hele 300.000 kroner.

Mens kusinen til Føynland Anna, Lannem Silje var en rentravende flyvemaskin fra dag en så er Føynland Anna mer komplisert nå i starten på sin karriere. Litt som Ulsrud Tea var som unghest. Fellesnevneren for alle tre er pappa Åsajerven. Føynland Anna kan bli en veldig spennende blanding. Kapasitet, farten og innstilling har hun.

Tom Erik Solberg viste igjen hvor fokusert han er når det et store penger å kjøre om. Selv om han «bare» ligger på åttendeplass på landsstatistikken har har kjørt inn mest penger av samtlige kusker (drøyt 6.8 mill). Og det bare ved å ha kjørt en fjerdedel av løpene til f.eks. Dag–Sveinung Dalen som topper listen.

April Faxa stod på flott til andreplass mens Hopp Karoline leverte en meget fin sisterunde etter galopp og ble tredje.

Foto: Trav24.no