Svante Båth Solvalla 110529

Båth med vinnere både her og der

Svante Båth (bilde) er en av de fremste unghesttrenerne i vårt naboland Sverige. I går sendte den matglade mannen hester både til hjemmebanen Solvalla og Jägersro for start i storløp. Det må vi si gikk meget bra.

På Jägersro hadde han to hester til start i finalen av 2-årsløpet Breeders Course. Fredrik Persson kusket favoritten Chipper Kronos mens hans, mer eller mindre faste kusk, Erik Adielsson kusket Mellby Jinx.

Og når førstnevnte ikke kunne forsvare føringen og ikke fikk åpning før det var for sent stod det og falt på Mellby Jinx. Og han skuffet ikke. Tredjespor rundt første sving i 10-fart og dødens resten affiserte ikke. Ledende Good Vibes ble tatt ned kort før mål og seieren, 600.000 sek og fremtidig ære var sikret.

Vinnertiden ble 1.13.4/1640 auto. Melly Jinx er etter Ready Cash og Heaven´s Door (bildet under).

På solvalla var det Kriterium Colsolation og Båth hadde vinneren også der. Daniel Wäjersten kusket Global Bootleg som fra lederryggen fikk åpningen som bestilt på oppløpet og spurtet strålende til seier på 1.14.8/2640 auto. Global Bootleg er etter S.Js Caviar og Aquamarine Hanover. Det er en hoppe med rent passgjengerblod gjennom Somebeachsomewhere og Artistic Hanover.

Her så Ola Åsebøs Västerbo Cobber litt seiersfarlig ut via tredjespor i den siste svingen for Ulf Ohlsson. Han var toer inn i oppløpet men det ebbet litt ut og hesten endte på femteplass.

Oaks Consolation gikk til Bjørn Goop-trente Hill´s Angel (e.Muscle Hill og Gosspi Gal). Vinnertiden ble 1.13.0/2140 auto. Begge de vinnerne fikk med seg 100.000 sek.

Foto: Trav24.no