Jägersro 200527rrFoto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

«Bare én hest å slå»

– 1 My French Dream (V65-1), det er bare én hest å slå, sier Silja Støren på vegne av seg selv og 7 Seven Nation Army. Det kan gå mot en frisk duell i en vrien V65-runde på dirt’en i dag!

Av: Tom W. Johannessen

V65-1 er et maidenløp. 1 My French Dream (V65-1) står best inne, kommer fra en andreplass bak gode Takeko på gress. Var en tung 60-prosenter i et tidlig forhåndsspill kl. 11.00. 7 Seven Nation Army (V65-1) var toer bak formhesten Ginmann 17. juni, også det et gressløp. 9 prosent kl. 11.00 i dag var lite og lignet et foreløpig underspill. Match i matchen: Manuel Martinez, Silja Størens samboer, rir My French Dream.

– 7 Seven Nation Army (V65-1, Ulrika Homquist rir, red. anm.) var bra sist. Det samme var 1 My French Dream (V65-1). Disse har vel gått ganske likt. Begge er nok bedre på dirt. Seven Nation Army har gått gode løp på Jägersro. Har ikke vært først i mål, men andreplassene er bak gode hestert, sier Silja Støren til ovrevoll.no og vurderer de andre sjansene i dag.

– 6 Sir Benjamin (V65-2, Ulrika Holmquist, 5-prosenter kl. 11.00) har vært flink i år, én første- og én andreplass. Liker distansen, har god rytter. Er én av flere i dette løpet.

– 8 Erasmus (V65-4/V4-2, Manuel Martinez, 3-prosenter) har gått bra og er ikke helt borte, men må roe seg. Pleier ikke å gå så bra når 7 Dickie Dickens er i feltet. Det skal sies. Disse pleier å dra avgårde, også fra disse sporene. Men kanskje det går an å komme inn bak Dickie Dickens? Jeg obs’er litt på Erasmus, han er bedre enn tipsene vil ha det til – og jeg vil veldig gjerne han skal vinne!

– 5 Cardhu (V65-6/V4-4, Manuel Martinez, 9-prosenter) vinner hvis han har lyst. Men spørsmålet er om han vil. Må ha «fritt» løp. Ganske treig ut, kommer på slutten.
– 7 Sir Vincit (V65-6/V4-4, Malin Holmberg, 3-prosenter) er bedre på gress og skulle nok også hatt lengre distanse. 

– 4 London Rock (8. løp, Manuel Martinez) er tilbake på dirt og har nok sjansen med et optimalt løp. Men han står på 84, det er maks. Blir jo ofte to eller tre. Beste sjansen i dag? Alle mine har trippelsjanse vil jeg si. 7 Seven Nation Army har, som jeg ser det, én hest å slå. 5 Cardhu vinner hvis han vil, det får være min oppsummering, sier Silja Støren som har 2-6-2 på 18 starter så langt, en pen fasit. 

* – Banen i dag blir rask, skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms til ovrevoll.no. Silja Støren supplerer: – Det er en fordel å gå innvendig i dag, sier hun.

RAPHAEL FREIRE har tre til start i dag. Han blinker ut 3 Prince Of Tides (8. løp, Sandro De Paiva) som den beste sjansen foran løpene. Her er hans kommentarer:
– 2 Shallow (V65-2, Jan-Erik Neuroth, 8-prosenter) var veldig uheldig sist, mistet rytteren. «What happened, happened». Har vært frisk og sunn etterpå. Distansen kan være et spørsmålstegn, men jeg tror, og mener, dette er en stayer. Er én av flere i løpet.
– 3 Deecider (V65-4, Alan Wallace) er tilbake på dirt. En veldig ærlig hest. Holdt på å vinne nest sist, men ble tatt av vekten. Dette skal være en bra sjanse i dag. Må ikke ha front – og her er jo 7 Dickie Dickens i feltet.
– 7 Prince Of Tides (8. løp, Sandro De Paiva) er en hest jeg liker veldig godt! Dette kan være 100 meter for kort, men jeg tror uansett på en veldig god vinnersjanse, uttaler Raphael til ovrevoll.no.

DYNAMITTDUO: Tobias Hellgren og Anna Pilroth har stor sett befunnet seg i vinnerpaddocken de siste 14 dagene. I dag har de ingen stallhester på Øvrevoll,
men Anna Pilroth rir fem for andre trenere og bør igjen følges!

Foto: Hesteguiden.com 

ANNA PILROTH vant fire på Øvrevoll 17. juni. Hun fulgte opp med to på Bro og en ny firling på Göteborg. Ti seire siden 17. juni er mer enn mektig! Ni av disse vinnerne er fra Tobias Hellgren/Anna Pilroth-stallen på gården Sunnerby Myren utenfor Skara. Her det panserform i hver boks. I dag rir Anne fem, ingen fra egen stall. Men rytter-Anna skal uansett regnes og passes!

CARLOS LOPEZ topper på Øvrevoll med seks seire, han er tilbake i dag etter å ha vært utelukket på Oslo Cup-dagen. Sandro De Paiva (best på pengene), Jan-Erik Neuroth og Kaia Ingolfsland følger med fem førsteplasser hver. Niels Petersen topper trenerstatistikken så langt.

Hovedbilde:
Seven Nation Army (innvendig) med Jacob Johansen må gi seg for King Richard og Oliver Wilson på Jägersro i fjor. I dag kan Seven Nation Army være vinneren i V65-1.
Foto: Svensk Galopp