Geir Vegard Gundersen_Erland Åslund

Ai, ai ai…

I dag viste Elegant Ima (e.Maharajah) virkelig at han kommer til å hevde seg i denne svenske årgangen. Ikke det at vi tvilte før løpet men dagens prestasjon på Axevalla var ekstremt bra.

Stefan Hultman som sitter i studio hos atg.se gikk omtrent bananas før og ikke minst etter løpet. Robert Bergh sa i forhåndsintervjuet at han ville sitte foran med sin Comand. Likevel prøvde Magnus Teien Gundersen å kjøre frem med sin hest når Bergh vel satt i føringen på den første langsiden. Sistnevnte så rett frem og den norskeide hesten måtte trave hele løpet utvendig.

Etter drøyt 13.0 første tusen meter ble farten satt opp ytterligere. Første 1500 meter gikk etter 12.6. Da dro Gundersen jr. ut proppene og virkelig satte press på lederen som fortsatt så bra ut. Bakfra kom også Hulken Sisu. Elegant Ima overtok føringen inn på oppløpet og fikk flere lengder. Men Hulken Sisu kom veldig fort og nærmet seg mer og mer. I nærbildet så faktisk Magnus Teien Gundersen litt bekymret ut når det gjenstod 70-80 meter av løpet. Men hingsten holdt sikkert unna og vant med en liten lengde på den strålende tiden 1.12.4/2140 auto. Comand ble tredje.

Slaget Vid Axevalla Hed er vunnet av en rekke norsktrente hester. Sist i fjor når fenomenet Equrie D. lekte med sine konkurrenter. Men dagens vinnertid er det ingen som er i nærheten av så lenge løpet er kjørt over mellomdistanse.

Prestasjonen var voldsom sterk. For ikke bare måtte hesten trave utvendig. Det ble brukt en ørliten speed på den første langsiden og proppene gikk ut vel tidlig. Likevel bare ség ekvipasjen unna. Det er ingen tvil om at dette er en av de bedre i årgangen. Geir Vegard Gundersen (bilde) har gjort det igjen! Kun skader kan stoppe denne fra å få en strålende karriere.

Andre hester som er trent i Norge og har vunnet dette løpet er Equrie D., Moon Dreamer, Alien Chip, Lamitech Beam, King Cruzer og Z. Afterburner.

Arne Sandbæk Jr eier Elegant Ima som tok sin sjette strake seier og fikk 100.000 sek for jobben.

Foto: Trav24.no