Matilde Herleiksplass

5+: Matilde blir manges holdepunk

Det et er hele en million euro, ca 10,65 millioner norske kroner, ekstra i søndagens 5+-løp fra Frankrike. Da skal verdens største monteløp avgjøres og der kan en norsk jente spille førstefiolin.

Av Stein Larsen

Denne søndagen er det fullt fokus på 5+. Årsaken er verdens største monteløp, Prix de Cornulier, med hele 3,36 millioner kroner til vinneren.

Sentralt er norske Matilde Herkleiksplass, som rir en av de antatte forgrunnsfigurene i Zarenne Fas, trent av hennes franske arbeidsgiver Jean Michele Bazire. Den åtte år gamle hingsten er matchet for løpet,s om er en styrkeprøve over 2700 meter. Løpet går klokken 15.15.

Trav24 tilbyd andelsspill til løpet, gjennom Rikstotos andelstorg. Bongen settes opp av Ove Bakkevold Reime, som har god kunnskap om fransk travsport.

– Det viktigste å vite om 5+ er kanskje at potensialet er enormt på bare ett løp, men at vanskelighetsgraden er høy, sier han om spilformen.

Etter å ha bodd en periode i Frankrike i 2016 fikk han øyene opp for spill til landet og har siden hatt en forkjærlighet for nettopp 5+.

– Da var jeg på Vincennes hver dag for å lære og for å forstå franske spill og tanker. Det har vært nyttig siden. Det er blitt noen fine gevinster i ettertid, forteller han.

Foto: LeTrot

HER FINNER DU TRAV24s ANDELSBONGER TIL DAGENS KJØRINGER
Se rikstoto.no/vinnersjanser | Hjelpelinjen.no | 18+

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException
2 weeks ago

Temperaturen stiger... Nettauksjonen er inne i siste time
travauksjoner.no/auctions/9b5f9675-f581-44d1-2278-08dae373f2c4
... See MoreSee Less

Temperaturen stiger... Nettauksjonen er inne i siste time
https://travauksjoner.no/auctions/9b5f9675-f581-44d1-2278-08dae373f2c4