47D69ED9-CA17-4315-94F0-BBD2CB67C44D_1_201_a

Pebbe, en ekte hedershest…

Lørdag gjør 14-årige Pebbe Simoni sin 162. start i karrieren. Med det er han så definitivt en av de mest rutinerte varmblodshestene i landet. Så sent som lille nyttårs aften kapret han 60.000 kroner når han vant Bjerkepokalen for Bjørn Steine.

Totalt har det blitt 35 seire på hesten til Kjell Skatvedt. I tillegg har Demilo Crown-sønnen 24 andreplasser og 19 tredjeplasser. Det gir hele 78 trippelplasseringer. Legger vi til 44 øvrige premier så forstår man hvor sjelden denne hesten skuffer sin tilhengere. Og det i en karriere som nå er inne i sin tolvte sesong som aktiv. Han har travet 1.10.6ak og tjent hele 2.308.940 kroner.

Makaløst!

Etter våre begreper sløser man med begreper i 2021. Alle er liksom legender, helter osv. Når det gjelder Pebbe Simoni tar vi gjerne i bruk et uten å vurdere det. En ekte hedershest.

Vi tok en prat med trener Karoline Krogh-Hanssen fra Skotselv før lørdagens løp på Sørlandets Travpark. En bane han forøvrig «bare» har besøkt tre ganger tidligere, med resultat seier, fjerdeplass og uplassert.

Siste sesong er i full gang. Merker dere noe på ham med hensyn til alder, fysikk m.m?

– Pebbe har blitt 14 år, men er «still going strong». Det jeg syntes kjennetegner ham mest er hans positive innstilling til livet. Han er fornøyd med livet, humrer hver kveld når maten kommer, og springer rundt i luftegården som en unghest hver morgen.

Hvordan trener dere en hest litt opp i åra for å holde dem så fin hele tiden?

– Han trener i samme løypa som han alltid har gjort her, men liker forutsigbarhet og rutiner forklarer Krogh-Hanssen.

Fint spor til lørdag. Hva tror du om sjansene?

– Jeg syntes formen hans er bedre enn noen gang. Kroppen fungerer godt, han er i balanse og er sterkere enn tidligere. Vi er nøye på å holde ham myk og smidig i muskulaturen. Dette gjennom variert trening (galoppintervaller), god nok restitusjon etter harde økter/løp, akupunktur, kiropraktor og eventuelt andre alternative behandlingsformer. Dette gjelder alle hestene på stallen sier Karoline. Vi lager individuelle program for å få hvert individ til å yte sitt beste ut fra det potensialet de har! Pebbe har heldigvis ikke hatt noen alvorlige skader, noe som også er medvirkende til hans lange karriere.

Kanskje dumt spørsmål men er det noe dere har lyst å prøve ut på ham nå i siste sesong m.t.p. utstyr eller endring i treningsmønster o.l.?

– Det er lite trolig at jeg endrer på utstyr eller skoning nå i hans siste sesong. Han har gått med det samme i løp de 7 siste årene, og reagerer ennå som da han var 3 år på draskylappene, så jeg ser ingen god grunn for forandringer.

Hva tror du skjer etter løpskarrieren med hesten?

– Planen er at Pebbe skal få en lang og god alderdom som ridehest. Han er ett fantastisk individ som har gitt kretsen rundt ham glede i mange år. Kun det beste er bra nok for ham! Jeg håper inderlig han kan bli værende på gården hos oss, han hører liksom hjemme her.

Thor Borg kusket Pebbe i 77 av hans 103 første løp. Så la sistnevnte opp høsten 2017. Siden har vi jo hørt at det kribler litt i hendene hans fra tid til annen. Tror du det er muligheter til et aldri så lite comeback?

– Pebbe var jo hesten til Thor i avskjedsløpet på Bjerke. Kanskje Thor må gjengjelde å hedre Pebbe i sitt avskjedsløp?

Det blir mest sannsynlig vinterstid?

– Ja det var det da ler Karoline. Han liker jo seg best om sommeren han avslutter treneren til en av landets mest holdbare og pålitlige hester.

Her er det Karolines datter Inga som belønner Pebbe Simoni med en godbit i vinterkulda…

Foto: Trav24.no

Foto hjemme: Karoline Krogh-Hanssen