5A013FAD-3C2B-4AE9-A2BE-8B1057A40738

17 av 19

I Lille Helge (bilde) Stall Lille Helge og Kjetil Helgestad en herlig hest som aldri skuffer. Bork Odin-sønnen vant på nytt på Bjerke i går og står nå med fire seire og en andreplass i programraden.

Fra spor åtte datt 5-åringen perfekt ned i andre utvendig. Der satt de til Kul Stlling overtok føringen i løpet drøye runden fra mål. Det endret ikke Eirik Høitomts taktikk. Han satt stille og lot lederen få bestemme tempo. Det var jevne 26.0/27.1 underveis.

På oppløpet overtok Lille Helge enkelt og holdt lett unna for alle angrep bakfra. Vallaken fikk 24.000 kroner og passerte med det 200.000 innkjørt totalt. På nitten starter har det blitt 7 seire, 6 andreplasser, 4 tredjeplasser samt en 5. og en 6.plass. Helge Sletmoen og Solveig S. Sletmoen er oppdrettere av den toppstammede lillebroren til millionær Lille Jerkeld m.fl.

En strålende karrierer så langt.

Kjetil Helgestad hadde også delvis egeneide Gentletron (e.From Above) med seg. Også han vant og Skreia-treneren ble dermed eneste dobbeltvinner på trenersiden mens Høitomt kusket begge to.

Lille Helge var faktisk ikke favoritt etter de fine siste resultatene sine men et andrevalg. Det var han alene om for resten av V75-rekken ble vunnet av seks favoritter og ga beskjedne 136 kroner i utbetaling.

Foto: Trav24.no