109FBD1D-930A-49E1-9C49-11443174F1B7

11.116,- i snitt per start med base i Bodø!

Trine Hansen fra Bodø begynte som så mange andre Bodøværinger med hest hos Kjell Carlsen på Soløya. Hesteinteressen kom dog ikke før i voksen alder. Trine var travelt opptatt med både fotball og håndball i barne- og ungdomsårene. Hun endte til slutt opp med håndballen der hun spilte på Junkeren som hadde sin virkelige storhetstid på den tiden og spilte i eliteserien for damer. Håndball ble byttet ut med familieliv og hest. Sammen med ektemannen Frode fikk hun datteren Marthe. Trine hadde passhesten Soløy Vitamin på Stall Soløya, og mens Trine var på ridetur, trillet gamle Kjell Carlsen på lille Marthe som den gang lå i barnevogna.

Egen hest

Etter flere år hos Kjell Carlsen på Soløya ønsket Trine å kjøpe sin egen hest. Hun kjøpte hesten Gaslight fra østlandsområdet, noe som ble starten på noen eventyrlige år for damen fra Nord. Gaslight var en flink hest som vant tre løp og fikk en andreplass på syv starter før han dessverre skadet seg og måtte avlives. Gaslight satte virkelig fyr på hesteinteressen til Trine som straks kjøpte ny hest. Denne gang var det Einstein Broline som kom til Bodø. Fra Sverige kom det en nydelig vallak med stor personlighet. Einstein skulle ta hjertet til Trine med storm og de to hadde utallige treningsturer, fjellturer og travløp rundt om i Nord-Norge og Nord-Sverige. Einstein Broline vant 12 løp på 52 starter.


Einstein Broline og Marthe

Frode fattet interesse

Etterhvert som seierne trillet inn begynte ektemann Frode å fatte interesse for travsporten som egentlig kun var Trine sin hobby og lidenskap. Frode, som tidligere har drevet med sykkelsport og som også er konkurransemenneske av rang, ønsket, etter å ha studert travsporten en stund, å satse hardt på dette sammen med Trine. De hadde begge ett mål for øyet – å trene frem de beste hestene! For meg var det «all in» hvis vi først skulle drive med dette, forteller Frode. Trine og Frode ble med dette et team i stallen, og Frode lærte seg å kjøre hest. Trine er sjefen. Hun holder i grunn styr på alt, jeg trener hest, er utstyrsansvarlig og får litt kjeft hvis jeg gjør noe jeg ikke skal, sier Frode, som har en svakhet for løpsvogner og alt annet fancy utstyr. Inn i treningen av hest tok han med seg elementer av treningen fra sykkelsporten. Intervalltrening på puls var det de startet med og det de fortsatt driver med den dag i dag.

En ble til to

Mens Einstein Broline fortsatt var aktiv som løpshest, fikk Trine og Frode leie Fantom Rols av Thor Johannessen, også kjent som oppdretter av hestene med oppdretternavnet «Va bene». Fantom kom til Bodø fra Sverige med drøyt 40 tusen i grunnlag. Det skulle vise seg å bli starten på et et eventyr. Fantom Rols var ikke en hest man la merke til i mengden. Han var heller ingen perfekt bygd travhest, men han hadde noe som er veldig viktig når man skal konkurrere, nemlig konkurranseinstinkt og sjeldent god innstilling. Han var en skikkelig fighter, sier Frode. Trine mimrer tilbake på en hest som var utrolig snill på alle måter og som elsket å løpe. Fort! Fantom Rols startet 123 løp i regi Trine og Frode Hansen. Han vant 30 løp, hvorav to av seierne kom i V75 på Leangen.

Drømmehesten

Eier av Fantom Rols, Thor Johannessen, hadde en hest Frode drømte om å kjøpe. En sånn man egentlig bare kunne drømme om. Muskelmann G.T! Frode forteller at han fulgte hesten helt fra han begynte å starte som 3-åring. Det var en sånn de ville ha i Nord. En skikkelig kanon! Det virket urealistisk, men i forbindelse med et besøk på østlandet besøkte Trine og Frode stallen til Alexander Heisholt, der Muskelmann G.T sto. Trine falt pladask for hesten og fleipet med at de måtte si ifra dersom de skulle selge han. Noen måneder senere, etter noen litt skuffende prestasjoner i løpsbanen fikk de telefonen – «vil dere leie Muskelmann?». Svaret kom raskt – JA! Muskelmann var den gang midt i 4-års sesongen og kvalifisering til derby nærmet seg. Hesten ble flyttet til Trond Anderssen som skulle prøve å kvale Muskelmann til derby. I kvalifiseringen ble han nummer 4 og kvalet ikke til finalen. Trine ventet spent på å få hjem sin nye øyensten, men visste lite om at Frode jobbet med å kjøpe hesten isteden for å leie han. Hun ble overrasket med en lærgrime med navneskilt der det sto Muskelmann G.T og beskjed om at hesten nå var hennes egen. De fikk drømmehesten, og nå var han på vei hjem til Bodø.

Muskelmann G.T – Nord-Norsk flaggskip i en årrekke

Muskelmann G.T hadde en fantastisk karriere. Han vant 28 av 77 løp og hadde en trippelprosent på 84 i Nord-norsk regi. Han vant svensk V75, Olympiatravsmonteèn på Åby, montèpokalen på Solvalla og han ble nummer 2 i montèeliten på selveste elitloppssøndagen. Han tjente snaut 1,6 millioner kroner og var den beste hesten i Nord-Norge i rundt 5 år.

Vanskelig å erstatte

Når karrieren til Muskelmann G.T tok slutt på grunn av skade, tenke Trine og Frode at det kom til å være vanskelig å finne en erstatter. Hester som han dukker ikke opp så ofte, og i alle fall ikke på markedet for salg. Vi kommer aldri til å få en ny Muskelmann, sier Frode. Han var et unikum for oss. En ny Muskelmann eller ei, gode hester har det blitt. Blant annet El Muro B.R, som ble handlet inn fra stall Frode Hamre som 3-åring. El Muro har også vært en slager i Nord. Det er han forøvrig fortsatt. Han vant løp i Harstad senest for en uke siden. El Muro har vunnet 22 løp etter at han flyttet til Nord og har en trippenprosent på pene 92. El Muro er en hissig type. Derfor ble Little Red Corvette kjøpt inn som treningskompis, slik at El Muro kunne ha en hest å ligge bak i trening. Han endte opp med 10 seirer på 14 starter og en trippelprosent på 100. Hans karriere i Nord ble dessverre kort da en skade satte stopper.

Statistikk

På bildet under kan du se en oversikt over hestene Team Trine og Frode Hansen har hatt og hvilke resultater de har oppnådd.

Suksessoppskriften

Det er liten tvil om at ekteparet fra Bodø har hatt suksess med hestene sine. Statistikken viser det svart på hvitt. Men hva er egentlig oppskriften? Frode nevner flere faktorer som han og Trine setter høyt. For det første må man ha gode hester, riktige hester. Vi har noen kriterier når vi kjøper hest. Bra stamme er viktig for oss. Vi ønsker en hest som har et ukomplisert trav og som kan være en mulig montèhest. Vi kjøper ikke hester som har vært alvorlig skadet eller som galopperer mye i løp. Jeg følger også hestene over tid for å slå til på riktig tidspunkt med tanke på å få riktig pris i forhold til vårt budsjett. Når vi har funnet den rette hesten er det ingen hemmelighet at Trine er ekstremt nøye. Hun er i forkant og følger opp hestene hver eneste dag både med foring og stell slik at alt alltid er tipp topp. Kontinuitet i forhold til trening er viktig for oss. Å trene hestene systematisk er vi veldig nøye på. Frode har også, som nevnt, en svakhet for utstyr. Man må gi hesten de beste forutsetningene for å være først i mål. Jeg mener at det er meter å hente på å ha det riktige utstyret på hver enkelt hest, sier Frode. Sist men ikke minst, så er jeg innmari nyskjerrig. Lurer jeg på noe, så spør jeg. Når vi er rundt på trav er jeg ikke fremmed for å spørre de jeg synes er flinke. Man kan alltid lære noe nytt, fastslår Frode.

Jaktet hesten i 6 år

Bodøværingenes nyeste hest er Elite B.R. Han har allerede rukket å markere seg i Nord med blant annet V75-seier i Ole Bendiksens minneløp i august i fjor. Trine ser på hesten med stjerner i øynene. Han er så vakker og så herlig! Så fin å trene og så snill. Han skal være her til han skal ut på de evige grønne enger. Frode fulgte hesten fra han var 2 år og prøvde ved flere anledninger å kjøpe han uten å lykkes, før han som 8-åring ble nordlending. Elite B.R er neppe den siste hesten som blir kjøpt av ekteparet fra nord og flere seiere blir det nok også.