Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Hingstens navn:  Fjord Jerven

Rekord: 21,2k - (5) 21.1m - (6)19,1ak
Grunnlag: 2.110.078 kroner
Mål: Mankehøyde 153 cm - Lengde 159 cm
Prestasjoner/avlsresultater:

Fjord Jerven er fremtidens kaldblodshest med alle egenskaper en topphest skal ha. Han travet sine to mønstringsløp på 40-tallet allerede i juli måned og vant seks av sine ni første travløp. Han tapte ikke feilfritt. Han ble nummer tre i både Norsk og Svensk Derby før han tok seg av storløpene Erik Garbergs Æresløp og 4-års Stjernen på strålende 1.23.6/2100 auto etter dødens store deler av løpet. Fjord Jerven er uhyre kapabel, rask, sterk, har en vinnerskalle som få og en moderne og veldig aktuell stamme som preger norsk travsport. Legg merke til at Støva er på både far- og morsiden til Fjord Jerven. Fjord Jerven travet 19.1 (se video) på Solvalla,  ble forsiktig matche. Vant DNTs 5-års løp og Troll Jahns Æresløp før han ga selveste Månprinsen A.M. kamp helt til døren i Jacob Meyers Pokalløp. 

Fjord Jervens første årgang er 3 år i 2019, flere leverte veldig fine mønstringsløp. 

Pappa Åsajerven er en av de beste og tøffeste kaldblodshestene vi har hatt. Han avgjorde svært mange løp den tunge veien og dette avler han videre sammen med voldsom hurtighet og kapasitet til sine avkom. Vi nevner de to klart beste hoppene i Norge gjennom Lannem Silje 18.8 – 6.8 mill som har tok 30 strake seire og er det største talentet man har sett i norsk travsport noensinne samt Ulsrud Tea 18.9 – 6.6 mill som har vunnet et utall løp i eliten, både på speed og styrke. I tillegg har både Myr Faksen og Moe Svarten imponert og er dobbeltmillionærer ved siden av Fjord Jerven.

Mamma til Fjord Jerven er Storeng Silva som selv travet på 26-tallet og tjente mer enn en halv million kroner. Fjerde mor er selveste Støva, kanonhoppa som er av de mest betydningsfulle hoppene i kaldblodsavlen. Fra dette morslaget kommer det en rekke vinnerhester og ikke minst klassiske vinnere. Vi kan nevne Solgum Bjørn og Slogun Jørn som begge vant Derby, Kriterievinner Slogum Bris som igjen er mor til Moe Brage. Hoppederby-vinner Slogum Sol stammer også herfra sammen med Sindy Vinter som igjen er mor til ja, Åsajerven. Schuvar, Sleipner Tor og Frøyu Soten er andre topphester som har gått til eliten.

Foto: Trav24.no

Stamtavle:

ÅSAJERVEN (NO)
STORENG SILVA (NO)
JÄRVSÖFAKS
SINDY VINTER (NO)
ELDING (NO)
SIV DALEN (NO)
TROLLFAKS (NO)
JÄRVSÖ ANNA
ATOM VINTER (NO)
NORHEIM SINDY (NO)
RAPPFOT (NO)
ELNETT (NO)
LYNGSVARTEN (NO)
NORHEIM SIV (NO)

Kontaktinformasjon:

Hingsteholder: Enegødegård Alvsstasjon
Adresse: Dombås
Kontaktperson: Ola Martin og Kristin
Priser: Priser 2019: 2.000 + mva booking - 12.000 + mva v levende føll K.S.
Telefon: Ola Martin 456 00 649 eller Kristin 984 19 558
Annet: Det gis rabatt på 1.000 kroner pr. føll for medlemmer av Veikle Balder