Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Hingstens navn:  Mørtvedt Jerkeld

Rekord: 1.22.1 ~ 1.20.0
Grunnlag: 6.206.564 kroner
Mål: Mankehøyde 150 centimeter
Prestasjoner/avlsresultater:

Mørtvedt Jerkeld er en av tidenes raskeste, mestvinnende og beste kaldblodser som har vært i Norge. Han kom til start allerede som 2-åring og så seg siden ikke tilbake. Alm Rau Jos Æresløp, Spenters Æresløp, Nils Østbys Minneløp og Norsk Derby var noen av løpene han vant som unghest. Han fulgte opp på alle måter og trengte ingen mellomsesong. Jacob Meyers Pokalløp ble vunnet allerede som 5-åring mens han siden tok seg av Alm Svartens Æresløp, han ble Nordisk Mester i tillegg til å vinne Nordisk Elitkamp sammenlagt i kamp med alle de beste. Han vant en rekke storløp til i Norge og Sverige. Totalt ble det 45 seire og 85 trippelplasseringer på 128 starter.

Pangstart i avlsboksen.

Mørtvedt Jerkeld har vist en enestående holdbarhet og vinnervilje. Hans stamme er strålende og hans egenskaper ser ut til å prege hans avkom. Han er far til flere klassiske vinnere og hele ni millionærer. De aller fleste av hans beste avkom har sin rekord over mellomdistanse. Norgesmester og storløpsgrossist Tekno Jerken 19.1 ~ 3.109.740 kroner er hans beste avkom. Bakl finner vi en rekke topphester, , Derbyvinner Wik Stjernen 20.8 ~ 3.083.522 kroner, Art Kjarvald 20.4 ~ 1.8 mill, Mjølner Komet 22.7v - 1-3 mill og Doktor Jaros 23.7v - 1.1 mill. Øvrige millionærer er Wik Ida (Hoppederby og Kriterievinner), Tangen Jerkila (vinner av Hoppekriteriet, Oaks og Guttorm Brekkes Pokalløp), Gandolf og Ness Tjo Stjerna. Mørtvedt Jerkeld produserer like gode hopper som hingster. Kapasitetshester som Tomeld Ø.K. G. Jerken, Lille Jerkeld, Art Nattfari og Søndre Jerkeld er også meget spennende plussvarianter. 

Pappa er Lome Elden som er en av tidenes beste avlshingster. Han er i tillegg til Mørtvedt Jerkeld pappa til kanoner som H.G. Balder, Joker Elden, Slått Eld, Wikvinn. Nevnes kan også klassiske vinnere som Ridder Prinsen, Stuve My og Faste Lundi. Lome Elden er far til ikke mindre enn 15 millionærer.

Mamma er Mørtvedt Jerkila som selv vant Hoppederby. Hun har ytterligere fem avkom som har vunnet løp og rett fra dette morslaget kommer tidenes mestvinnende norske kaldblodshest Bork Rigel 20.4 ~ 13,6 mill samt Røder 20.6 ~ 3.9 mill og topphester som Spang Best 21.5 ~ 3.4 mill og Horgen Kinge 23.5 ~ 1.2 mill for å nevne noen. Det er et bunnsolig morslag som har gitt vinnere i alle ledd. Et solid morslag er uhyre viktig moment om man skal lykkes i avlen. Mørtvedt Jerkeld har et av de aller beste.

Stamtavle:

LOME ELDEN
MØRTVEDT JERKILA
ELDING
TRØPILA
JERKER
TORILA
RAPPFOT
ELNETT
PILMIN
VIRI
JAHN SJUR
LITALILL
TORDENFLY
STEGGNA

Kontaktinformasjon:

Hingsteholder: Langland Stutteri
Adresse: 7234 Ler
Kontaktperson: Mona Gåsbakk Langland
Priser: 2018: Bookingavgift 2.000 kr. Føllavgift 13.000 kroner + mva.
Telefon: Mona 930 09 504 eller mail mona@langlandstutteri.no
Annet: