Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Tvilsom disk på Klosterskogen

Sport
Del:  

Anette Frønes var i ferd med å vinne begge Dagens Dobbel-løpene på hjemmebane Klosterskogen i går kveld. Engas Odelsjente, tilhørende Tonje Johannessen fra Skien hadde allerede tatt seg av sitt løp etter tet 

når Kemas Starlight gikk ut i den siste svingen av sitt løp.

Fra tredje innvendig hadde Renate Aarlie lagt S.M.K. Spirit (e.Bullchip) ut et spor mot den siste svingen. Ledende California Estelle hadde ledet stort sett hele løpet som favoritt. Østre fikk dempe på farten men likevel kastet hun inn håndkle direkte på oppløpet. 

Kemas Starlight var en snau lengde foran S.M.K. Spirit i mål. Det hadde også vært en insident når Frønes la sin hest ned i lederryggen hvor S.M.K. Spirit satt mot og i den første svingen. 

De to episodene ble vist gjentatte ganger på RD. Til slutt ble det offentliggjort at Kemas Starlight ble disket for episoden i siste sving. Siden det skjedde før oppløpsmerket kunne man ikke benytte regelen om nedgradering.

Vinneren eies av Stall S.M.K. Spirit mens Siv Marie Kittelsen er oppdretter. Engas Odelsjentas er oppdrettet av Inger Lise Solheim Engen.

Utfra tv-bildene så det overhodet ikke ut til at Renate Aarlie ble hindret i å mane på sin hest. Muligens måtte den korrigeres litt men all den tid vinneren var en lengde foran i mål, og det faktum at det er siste indre på Klosterskogen finner ikke vi at det er kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at den skyldige ekvipasje har oppnådd en bedre plassering. En kostbar diske for noen spillere ble det uansett. 

DNTs Løpsreglement § 12-1 Diskvalifikasjon, rapportering. 

  1. e)  kjører/rytter sjenerer, eller på annen måte hindrer, forstyrrer eller oppholder en eller flere

    deltakere, og hvor det etter banedommernemndens skjønn foreligger kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at den skyldige ekvipasje har oppnådd en bedre plassering i mål enn det som ville vært mulig uten forseelsen.
    I tilfeller der forseelse som beskrevet overfor inntreffer etter at oppløpsmerket er passert, kan hesten nedgraderes i stedet for å diskvalifiseres. Med nedgradering menes at hesten flyttes ned på resultatlisten til en plassering bak den eller de hester som dommernemnden anser at har blitt berørt av forseelsen. Hester som nedgraderes får ikke notert tid i løpet. 

    Foto: Trav24.no

Tips en venn