Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trosset alle skeptikerne og vant

Diverse
Del:  

Vanessa Ryall er norsk som noen. Selv om hun har vunnet over 40 galoppløp i USA var det mer enn en røst som mente stefar Jan Bjørdal burde bruke en  

bedre jockey på sin High As A Kite under Norsk Derby på Øvrevoll i går. Når forhåndsfavoritten Spitzbergen ble strøket bare timer før start var det faktisk Hig As A Kite som ble favoritt i løpet.

Og kunne det skje? At en kvinnelig jockey skulle vinne et Derby. Det har aldri skjedd før, noen plass i verden. 

Når starten gikk var det My Dancing Queen som førte an. Vanessa Ryall var godt med som andre, tredje før hun la sin hest ut i banen og trakk seg noe tilbake ned bakken på siste langside. 

Opp mot siste sving var de igjen med der fremme. Rundt svingen kom Silent Storm opp utvendig lederen som begynte å se sliten ut og det utspant seg til en fantastisk duell på oppløpet. Silver Falcon, trent av Cathrine Erichsen ledet lenge, innenfor den dukket plutselig Jessy`s Wonder opp. Bakfra hadde også Ryall fått opp farten voldsomt med High As A Kite og akkurat på målstreken fikk hun kastet mulen til den franskfødte hoppa først i mål. 

Seieren var et faktum og sjelden har vi sett gledessener som her fra seremoniplass (bilde). Førstepremien var på 680.000 kroner. 

Foto: kanal75

Tips en venn