Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trav24 spør alle i travsporten

Diverse
Del:  

Johan Kringeland Eriksen (bilde) har kommet som et friskt pust inn i travsporten de siste årene. Han satser knallhardt og seriøst på unghester og har høye mål til seg selv og alle i teamet rundt. Her 

får dere hans svar i vår spalte 10 Spørsmål. Johan Kringeland Eriksen representerer Sørlandets Travpark hvor han også har stallen sin. 

Johan Kringeland Eriksen 

Stall på Sørlandets Travpark
24 år
19 hester på treningslisten
Maiken Morales (ansatt) 
Kamilla Bertelsen (lærling)
Dina Wesøy (lærling)
Hjelpere: Tom Helgesen, Sandra Svang Gjerdulfsen, 
Nathalie Pedersen, Alf Andreas Olsen, 
Vilde Finsådal og Ida Gundersen Thompson 

1.Hvilken bane trives du aller best på som kusk/trener?

- Jeg har vært på alle travbanene i Norge som kusk, utenom Harstad, og jeg har truffet trivelige folk på samtlige. Jeg er ganske sikker på jeg hadde møtt like fine folk i Harstad også, så det er vanskelig å trekke frem en spesiell bane. 

2.Hva kan du selv bli bedre på?

- Alt! I dette faget blir en aldri utlært og det er noe å lære hver eneste dag, både med hester og mennesker.

3.Hvem har imponert deg mest i 2018?

- Det er mange som har imponert på forskjellige nivå i år og det er vanskelig å dra frem en enkeltperson. Geir Vegard Gundersen og Øystein Tjomsland med resultatene de har trent fram, måten Dag Sveinung Dalen har tatt steget til å komme helt opp i kusketoppen og så må jeg nesten ta med superhesten Ulsrud Tea og teamet rundt som bare blir bedre og bedre år for år.

4.Hvilket løp i Norge vil du aller helst vinne i 2019?

- Da må jeg si et av klasseløpene, jeg skal ikke være kresen på hvilket av dem. Gjør vi en god nok jobb så har vi hester med potensiale til å være med der.

5.Mål for din egen bedrift i 2019?

- Det er mange måter å måle oss på, men i rene tall så har jeg vært ute og sagt at vi håper å bikke 2 millioner innkjørt i 2019. Som nevnt ønsker vi å være med i klasseløpene og selvsagt vinne et av dem. Utenom det går det på å etablere en solid stall på Sørlandet Travpark. Innenfor dette ligger det at de ansatte har en fortsatt god arbeidsplass å gå til, at eierne, som nå, vet at hestene er godt ivaretatt og at vi utvikler både hester og mennesker gjennom året. 

6.Du får makt og myndighet til å endre et politisk vedtak gjort av travsportpolitikerne?

- Da vil jeg heller komme med et ønske for fremtiden. 

Med tanke på Bjerke sin beliggenhet, verdien av denne og hvor lite praktisk det er å ha landets hovedbane der for mange av de aktive, så vil jeg foreslå å selge denne. Pengene fra salget kan brukes til å bygge opp en ny, topp moderne hovedbane, gjerne lagt til Tønsberg-området. En hovedbane med et nytt og innbydende anlegg for publikum som gjør det spennende å gå på travbanen igjen for flere. Kanskje i kombinasjon med hotell, slik som Lerkendal f.eks. Slike ting må være opp til de som skal bygge, men det er da mine tanker rundt det jeg lufter her. Bakgrunnen for plasseringen er basert på hvor stor hestepopulasjonen er her og tilkomst fra andre områder som ville gitt en enklere vei til og fra banen når man har starthest.

7.Du får makt og myndighet til å innføre en ny regel i travsporten?

- Jeg ønsker å ta vekk regelen om disk for galopp siste 100 meter, og da heller at det blir slått hardere ned på driving. 

8.Noen idè om hvordan vi kan få flere hesteeiere til sporten vår?

- Jeg syns at alle vinnere i alle travløp i Norge burde hedres og gjøres stas på. Med det mener jeg besøk på seremoniplass, utdeling av en oppmerksomhet utenom den faktiske premien. Det er synd å se når en kommer tilbake til hesteringen så vet ikke en gang de som står der at hesten nettopp har vunnet løp. Det lille ekstra gir minner og historier som gir økt positivitet, mer prat rundt, og framsnakking av sporten og gode opplevelser er alfa og omega. Så er det som med alle andre idretter og sport, at vi aktive, både amatører, hesteeiere, profesjonelle og interesserte inviterer inn nye mennesker. 

At vi viser de kjekke tingene og de fine opplevelsene som gjør at vi er glad i sporten vår. Ta de med i stallen og ta de med på banen. Det er den beste reklamen og den beste måten å få andre til å være med. Og det er mange måter å være med på, vi trenger også travspillerne i sporten, akkurat som travspillerne trenger sporten. Det skal vi og huske på. 
“Hest i næring” er også noe jeg tror ville løftet interessen og økt nedslagsfeltet stort. 

9.Bør vi innføre sesongbaner slik situasjonen er pr idag?

- Jeg mener at fokuset og arbeidet må være på å få flere hester, istedet for å stenge ned løpsdager og løp. Dersom vi stenger ned banene så vil det fort føre til mindre hester, spesielt på de banene som ikke ligger sentralt på Østlandet. Jeg er og bekymret for å få opp tilbudet til det nivået det er nå om det først blir tatt ned.  Det er alltid mye vanskeligere enn å vedlikeholde, selv med de beste intensjoner.

10.Om DNTs styre skulle utøkes med en person. Hvem ville du hatt inn?

- Navn skal jeg ikke begi meg ut på, men jeg ville hatt inn en person med erfaring fra arbeidet som utgjør hverdagen til de aktive.

Foto: Trav24.no

Tips en venn