Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trav24 spør alle i travsporten

Diverse
Del:  

Jens Kristian Brenne (bilde) tilhører en solid årgang med spennende trenere som allerede har etablert seg på øvre halvdel av Topp-50 i landet. Fra sin base på Momarken har 

han bl.a. gitt oss hester som Patricia Hastrup (bilde), Brenne Blissi, Hez So Perfect med flere. 

Team Brenne 

Jens Kristian Brenne
Stall På Momarken Travbane
34 år
26 hester på treningslisten
Heltidsansatte: Mats-Andre Rasmussen
Cathrine Olsen og Andrea Aarekol
 

1.Hvilken bane trives du aller best på som kusk/trener?

- Biri synes jeg alltid det er koselig å komme til, fine påselingsbokser, god plass til å jogge hesta og hyggelig folk. Selv om det er fryktelig kaldt der på vinterstid. 

2.Hva kan du selv bli bedre på?

- Som trener kan jeg bli bedre på kundebehandling, der blir man aldri god nok. Gi hesteeierne mer informasjon. Det blir stadig viktigere. Kan også blir bedre på markedsføring, og skaffe nye hesteeiere. Også prøver jeg hele tiden og oppdatere meg og utvikle meg som travtrener, lære mer om trening, anatomi, foring og skoning.

3.Hvem har imponert deg mest i 2018?

- Mange i travsporten som imponerer meg, ikke minst mine ansatte som jobber hardt hver eneste dag for at jeg skal lykkes som trener. Også kommer vi ikke utenom famillien Gundersen, de resultatene de får til med forhåndsvis få hester i hver årgang er jeg mektig imponerende over. Også har jeg lyst til å trekke fram Henrik Kublik, en av travnorges beste ambasadører, trener selv, eier selv, kusker selv, oppdretter mange selv, reiser land og strand, møter opp på lokalkjøringer så godt som V75. Alltid flotte hester, som traver som klokker, alltid blid, innrømmer feil hvis han kjører bort en seier. En ordentlig hestekar. 

4.Hvilket løp i Norge vil du aller helst vinne i 2019?

- Norsk Trav Derby er vel drømmen til alle travtrenere, har man kjøpt den inn og trent den opp selv er det en utrolig prestasjon. Har vel kansje ikke de største sjangsene til å vinne det i 2019, men at jeg kommer til å vinne Derby en gang, det er jeg sikker på. 

5.Mål for din egen bedrift i 2019?

- Vi har som mål å vinne flest mulig løp og kjøre inn så mye penger som mulig til våre eiere. Sånn i tall jobber vi for å ha en seiersprosent på over 20 og trippelprosent på ca 50. Jeg har som mål at de hestene jeg seler ut skal kunne komme på trippelen om løpsopplegget blir noenlunde riktig. Hvor mye storløp vi vinner og kroner vi kjører inn kommer jo litt an på hva hester vi får inn på stallen i løpet av året. Samtidig håper jeg vi skal knytte til oss enda flere hardtsatsende hesteeiere som har lyst til satse på oss.

6.Du får makt og myndighet til å fritt endre et politisk vedtak gjort av travsportspolitikerne?

- Da ville jeg tatt vekk oppløpsgaloppen, en teit regel jeg mener vi ikke trenger. La kuskene få gi alt for å vinne, ikke tvinge de til og kjøre på safen. 

7.Du får makt og myndighet til å innføre/endre en ny regel i travsporten?

- Det måtte vært at det kan være lov å kjøre prøveløp med hester som er godkjent. Feks: en hest som har vært borte 6 måneder med skade, eller en 4-åring som har vintertrent i 4 måneder, som man kansje ikke har lyst til å sende ut i et rutineløp med ulisensierte kusker osv. De kunne få lov å startet i prøveløp for å fått et «løp i kroppen», så kunne oppmerksomme spillerer og tipsfolk fått mulighet til å sett de også. 

8. Noen idé om hvordan vi kan få flere hesteeiere til sporten vår?

- Det er 1000 kroners spørsmålet, kunne ønske jeg hadde et fasit svar på det. Men jeg trur et prosjekt som folkehesten kan være riktig, men litt annen form og helt annen markedsføring. Ikke selge andeler til hesteeiere og travfolk, men hatt færre hester, og prøvd å nå ut til de som ikke var så travinteresert fra før, eller samarbeidet opp mot store firmaer osv. som kunne brukt dette som en morsom happening til sine ansatt/kunder f.eks. Trur framtiden er andelslag, det er blitt mer kostbart å ha hest, inntektsmulighetene blir lavere. Man blir nødt til å få mer fokus på hvor gøy det er å eie en god travhest istede for hvor mye penger den evt tjener/koster.  

9.Bør vi innføre sesongbaner slik situasjonen er pr. i dag?

- Det bør iallfall ses på, men jeg har ikke nok kunnskap om hvor mye eventuelt vil spare på at noen baner kjører kun deler av året. Hvis man forsatt må sitte med endel banefolk og ademistrasjon på hver bane 12 måneder i året er det trolig lite å spare. Men helt klart noe som bør ses på og diskuteres. Også ser jeg et enkelte baner sliter med å presentere bra løpsbanen hele året. Med den nedgangen vi har i hesteantallet om dagen, er det viktig at banene har et bra underlag som er skånsomt for hestene så de tåler å starte oftere. 

10.Om DNTs styre skulle utøkes med en person.  Hvem ville du hatt inn?

- Kolbjørn Selmer! Han trur jeg sitter med mye kunnskap og erfaring som et DNT styre kunne hatt god bruk for nå, men tanke på de utfordringene norsk travsport står framfor. Virker også til å være en positiv og godt likt person.

I denne spalten (10 Spørsmål) stiller vi ti relevante spørsmål til aktive og andre innen travsporten. Første gruppe ut er landets travtrenere. Alle må ha avgitt sine svar før vi starter å publisere. Samleoversikt fra denne spalten finner dere her.

Foto: Trav24.no 

Tips en venn