Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trav24 spør alle i travsporten

Diverse
Del:  

Gry Kanstad (bilde) holder til i Bodø med stall noen få mil fra sentrum men representerer vår nordlige landsdel med Harstad Travpark som hovedbane i denne spalten. Hun er en av flere meget dyktige 

og sterke jenter i sporten med base nord for Trondhjem. 

Kanstad står med 71 kuskeseire og har fortsatt Folkehesten fra 2016, Veels Balo på stallen. Han er snart halvmillionær. 

Gry Kanstad 

50 år
Stall på Soltung Gård på Mulstrand
6 hester på treningslisten
Lærlingene Kaja Knædal og Martine Smådal
jobber mens ektemann Leif Erik Kleivbakk  
også bidrar mye på stallen 

1.Hvilken bane trives du aller best på som kusk/trener?

-Her må jeg være litt patriotisk og velge min egen hjemmebane, Bodø Travbane. Alltid hyggelig med løpskjøring her, trivelige tilreisende, godt oppmøte av publikum med god stemning. Jeg synes også det er fint å vise frem sporten vår lokalt, både til hesteeiere og tilskuere. Utenom hjemme, synes jeg det er veldig hyggelig å besøke banene i nordsverige. Vi blir alltid godt ivaretatt, alt er tilrettelagt og folk interesserte og hyggelige.

2.Hva kan du selv bli bedre på?

- Når det gjelder bedriften strever jeg hele tiden etter å levere et best mulig produkt til hesteeieren. Det er stadig nye ting og lære, samt holde seg oppdatert på. Vi har hele tiden fokus på å fremstå som en seriøs trenerstall med ambisjoner. Kundebehandling er et viktig område for en trener, som jeg prøver å ha fokus på. Jeg kjører noen løp i året, men føler at det blir for få starter til å opparbeide meg stor rutine. Jeg kjører stort sett bare stallens hester hvis kunden ønsker det, samt egne. Samtidig har ikke løpskjøringen vært prioritert, da det ofte har vært problematisk med flere starthester selv, i tillegg til andre oppsitt. Og slik tenker jeg det skal fortsette og være.

3.Hvem har imponert deg mest i 2018?

- Mange flinke trenere og hesteeiere i Norge, men hvis jeg må trekke fram en så må det nok bli GV Gundersen og hans familie. De har fantastiske prestasjoner og vise til, fremstår som seriøse hvor hele familien er involvert, og er på alle måter gode ambassadører for sporten. Selv om jeg er kraftig inhabil (red anm: mor til Maja), vil jeg også si at jeg er litt stolt over Maja og Erlend og hva de får til i sin drift av Stall Rennesvik. Med ungdommers mot klarer de og skape sine arbeidsplasser i ett knalltøft marked. 

4.Hvilket løp i Norge vil du aller helst vinne i 2019?

- Alle har vel en drøm om å vinne en klassiker i form av Kriteriet eller Derby, også jeg.
Men man må ta utgangspunkt i hvor vi bor, og da anser jeg det som svært vanskelig å få matchet fram en hest til disse løpene. Derfor drømmer jeg mest om en V75-seier, på en av de nærmeste banene Harstad, Leangen eller Boden, Skellefteå, Umeå.

5.Mål for din egen bedrift i 2019?

- Selvfølgelig har vi et overordnet mål om å ha full stall, kjøre inn mest mulig penger til eierne, samt å vinne flest mulig løp for hvert år. Men i tillegg ønsker vi å skape en stabil arbeidsplass for lærlingen vår, slik at vi sikrer fremtidig faglært personell. Vi skal også bidra med flest mulig starthester og fortsette vårt arbeid på avlssiden, for den videre utviklingen av travet her i nord.

6.Du får makt og myndighet til å fritt endre et politisk vedtak gjort av travsportspolitikerne?

- Da skulle jeg bestemt at det skulle være flere kjøringer i året på Bodø Travbane!  Vi dreper oss selv langsomt slik det er nå. Vanskelig og rekruttere ungdommen eller nye voksne, når man må reise minst 70 mil og være borte nesten to døgn for en hverdagskjøring. Det tar på i lengden. 

7.Du får makt og myndighet til å innføre/endre en ny regel i travsporten?

- Da vil jeg innføre pisk som korrektiv i travløp. Tror det er et bedre hjelpemiddel, enn all slags driving man kan se i dag.

8. Noen idé om hvordan vi kan få flere hesteeiere til sporten vår?

- Jeg tror potensialet lokalt rundt Bodø er tilstede, men vi klarer ikke å levere. Jeg har kunder klare, men de ønsker ikke å investere da de ikke får oppleve sporten i nærheten. Det er ikke enkelt og selge inn nye hester, til nye kunder når de får høre om lange transporter og dertil utgifter. De ønsker ikke å bruke en hel helg for å reise til Harstad (som er hovedbane i nord), for å oppleve hesten sin i løp. Det blir ikke like interessant å være eier når man ikke får opplevd det «live». Så for min egen del tror jeg et større lokalt tilbud, vil gjøre sporten vår mere tilgjengelig for nye hesteeiere.
Ellers synes jeg ponnitravet er en flott arena for å rekruttere fremtidens hesteeiere og kusker. Mye bra arbeid gjøres der, og jeg tror det er viktig. 

9.Bør vi innføre sesongbaner slik situasjonen er pr. i dag?

- I nordnorsk sammenheng tror jeg det er sunt med en pause nå på værste vinteren. I år er første året vi ikke har kjøring i januar, og med bakgrunn i antall starthester i denne perioden tidligere er det nok på sin plass. Vi har ofte utfordrende vær i disse tider, og stevnet vil være veldig sårbart om det var flere fjelloverganger og ferger som blir stengt, da det er svært mange som har slik reisevei.
I sør har jeg ikke samme oversikt som her hjemme, men registrerer jo at det kan være tynne felt. Jeg tenker det er fornuftig i områder med tett mellom banene, at man ser på fordelingen av løpsdager. 

10.Om DNTs styre skulle utøkes med en person.  Hvem ville du hatt inn?

- Dette synes jeg var et svært vanskelig spørsmål, og jeg klarer ikke å komme opp med et spesifikt navn. Jeg tenker at denne personen må være svært handlekraftig og ha gjennomføringsevne. God kjennskap til sporten er en stor fordel, og så tykkhudet at han/hun tåler alle forståsegpåeres innblanding. Rettskaffen og klar i talen hjelper også.

I denne spalten (10 Spørsmål) stiller vi ti relevante spørsmål til aktive og andre innen travsporten. Første gruppe ut er landets travtrenere. Alle må ha avgitt sine svar før vi starter å publisere. Samleoversikt fra denne spalten finner dere her.

Foto: Trav24/Lars Erik Høiby

Tips en venn