Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

To overraskende men svært gode kvalvinnere

Sport
Del:  

Favorittrioen Eld Oda, Voje Maren og Frk. Sjur var de tre fremste i feltet når kaldblods 3-åringene skulle avgjøre hvem som skulle utgjøre finalefeltet i Trav-Oaks på Momarken tirsdag. Førstnevnte 

førte an med Voje Maren på utsiden i 29-fart første runden. 

Ned siste langside presset Kolle på med Voje Maren samtidig som Eirik Høitomt såvidt fikk plass til å gå ut i andre utvendig med overraskelsen Glade Tider (bilde). Tuxi Temi og Alonso Jenta var de andre som hang med. Rundt siste sving angrep Glade Tider mens Voje Maren begynte å få det litt. Tom Erik Solberg prøvde det han kunne med favoritten Eldoda men Høitomt hadde hippset seg frem på setekanten, satt albuene i fanget og kjørte hest slik bare han kan. 

Sakte men sikkert lot han hoppa til Torfinn Rummelhof og Lise Hansen hente inn forspranget og med femti meter igjen var de forbi. 

Vinnertiden ble 1.29.2/2140 auto. Vinneren kunne kvittere ut 30.000 kroner og et godt spor i finalen. Bork Odin-datteren ga over 17 i vinnerodds.  Mamma er ingen ringere enn Hoppederby og Laumb-vinner Gyldne Tider. Stall Rummelhof er oppdretter. 

- Vi har fått god hjelp av Alexander Heisholt med noen utstyrsjusteringer fortalte både Høitomt og Rommelhof etter løpet. 

I det andre kvalet var det Skumsjøstjerna (e.Moe Svarten) som fortsatte sin fine utvikling. Kleppe Spødå spant til tet fra spor åtte. Vidar Hop klemte til og fikk overta med Brenne Vikke før Solberg kom med Røyns Kristine. Han fikk svar etter 25/500 meter og måtte trekke seg. Siste 1500 meter var det Skumsjøstjerna som måtte trave uten rygg. 

Storfavoritten Brenne Blesa satt i femte utvendig men rundet masse trøtte hester ned siste langside og kom perfekt opp i ryggen på tettrioen i front. Skumsjøstjerna og Frode Mjølnerød overtok føringen inn mot siste sving. Gry Vigdis Backmann angrep med Kleppe Spødå som svarte med å skjene ut et spor eller to. Øystein Tjomsland fikk ikke ordentlig fart på favoritten som skuffet litt ved bare å bli nummer tre. Skumsjøstjerna ble strålende holdt i gang av sin eier, trener og kusk Frode Mjølnerød som vant foran kjempesmellen Kleppe Spødå. 

Vinnertiden ble 1.29.7/2140 auto, Marius Holje er oppdretter. 

- Hun blir finere og finere for hver start nå. I dag var hun flink som holdt seg i trav rundt første sving hvor det skjedde litt av hvert foran henne. Nå er vi i finalen og det var det store håpet sa Mjølnerød etter løpet. 

Finalefeltet for Norsk Oaks, lørdag 20.oktober

1.Glade Tider
2.Skumsjøstjerna
3.Eldoda
4.Kleppe Spødå
5.Voje Maren
6.Brenne Vikki
7.Tuxi Temi
8.Tangen Frida
9.Alonso Jenta
10.Brenne Blesa
11.Rappodina
12.Vännfors Stjärna

Foto: Trav24.no

Tips en venn