Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Svensk dominans i Kriteriene

Utland
Del:  

Med seks av tolv startende i det svenske kaldblodskriteriet hadde tydeligvis trener Jan-Olov Persson lagt en plan for å stoppe kollega Øystein Tjomslands enorme fremganger 

i Sverige. 

Den taktikken som sjefen selv tydeligvis hadde lagt var både ufin og ikke særlig lønnsom. Hissige Grisle Odin G.L. var stor, stor favoritt og Tjomsland valgte spor åtte i finalen for å slippe hester på begge sider av ham ned startsiden. 

Overraskelsen Bäcklös Uriel beholdt sporet fra start på Dannero. Persson selv kjørte konsekvent i tredjespor med Rappjerv med Grisle Odin G.L. utvendig. Ørjan Kihlstrøm smatt i mellom med Järvsö Tord ut av den første svingen uten at Persson selv var det minste opptatt med å finne en posisjon til sin hest. Järvsö Tord havnet dermed utvendig for lederen. I lederryggen satt Byske Philip. 

I front kjørte Wiktor Kylin-Blom i 26-fart mens de andre kjørte mot hverandre. Først etter 800 meter kom Tjomsland ned i andrespor. På sisterunden fikk Perssons Rappjerv omtrent åndenød og ble hektet av. Kylin-Blom hadde mye igjen på tanken bak lederen når tempoet ble satt opp igjen på sisterunden. Grisle Odin G.L. var kanskje ikke helt på topp for dagen. Han kunne ikke følge de i front og på oppløpet ble det en kamp mellom Bäcklös Uriel og lederryggens Byske Philip. Lederen holdt sikkert unna foran en godt avsluttende angriper som dog ikke rakk frem (bilde). Grisle Odin G.L. ble tredje. 

Vinnertiden ble 1.25.6/2140 auto. Det er ny svensk rekord for hingster/vallaker. Førstepremien var på 600.000 skr. Det er Niklas Blom som trener vinneren. Han eier og er oppdretter sammen med sin Kristin Persson. Wiktor Kylin-Blom har kusket hesten. Han var utestengt og da var det bror Oskar Kylin-Blom som kvalet hesten inn til finalen. Når den gikk var Oskar utestengt og Wiktor tilbake i sulkyen. 

Vinneren er etter Smedheim Solan som dermed fikk sin første klassiske vinner i sin første årgang. En suksess var det også for hingsten Briskeby Philip som var morfar til vinneren og far til andrehesten i mål. 

Når det gjelder Jan-Olov Persson så endte Klack Tore nest sist i mål på 1.29.8 mens Rappjerv og Persson selv kom siste på 1.34.2. Sikkert en "stor opplevelse" for eierne. 

Stefan Johansson og Guli Anna (e.Bork Odin) vant Kriteriestoet foran Brenne Berna og Holter Oda. Vinneren her fikk 350.000 skr og travet 1.26.7/2140 auto. 

Foto: TR Bild

Tips en venn