Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Sørlandsk dobbelseier i Kriteriet

Sport
Del:  

I Kriteriet for kaldblodsene viste Stall Tjomsland at de er i en egen klasse om dagen. I front svarte Ulf Ohlsson opp føringen med Jan-Olov Perssons Eldborken mens favoritten

Grisle Odin G.L. måtte trave utvendig. 

Hestene Havglimt, Arkan, Sylv Odin, Pave Tore og Tekeld var alle innom galoppen på startsiden. Det skulle senere vise seg at løpet ikke på noen måte var over for et par av dem likevel. 

1.26.7/500 meter ble til 1.27.6/1000 meter og lite skjedde før Jomar Blekkan sendte i vei Arkan via sporene ned siste langside. Da skrudde også Øystein Tjomsland selv opp farten med Grisle Odin G.L. som med 550 meter igjen å trave overtok føringen i løpet. Bjørn Bork, Mjølner Loke og Oss Can fulgte de to fremste. Arkan kom via sporene, med var også Brid Arne. 

På oppløpet bare fosset Grisle Odin G.L. fra de øvrige og vant løpet med 20 meter. Bak i feltet leverte Havglimt et herlig oppløp for Vidar Tjomsland. Fra sisteplass spurtet hesten som en vind og tok faktisk igjen Arkan på målstreken og sikret dobbeltseier for stallen. 

Vinnertiden ble 1.26.7/2100 auto og førstepremien lød på 500.000 kroner. Det er Stall Kungslaget 2016 som fikk denne fantastiske opplevelsen og eier hesten. Mannen i midten på bilde under heter Gustav Larsen. Han er oppdretter av Grisle Odin G.L. og Havglimt som han er oppdretter på sammen med Elias Larsen. Snakk om festdag.

Fra Lindesnes hvor Larsen holder til er det ikke mer enn en drøy times kjøring østover så er man i Søgne hvor familien Tjomsland er vokst opp. Her snakker vi en fullstendig sørlandstriumf. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn