Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Slutt for Papagayo E.

Diverse
Del:  

Som vi skrev i en artikkel 12.januar skulle Papagayo E. (bilde) gå et hurtigarbeid på Vincennes under Prix de Amerique-helgen. Så skjedde og i etterkant viste hesten at han ikke tålte det. Da er det slutt 

for tidenes eneste norskfødte verdensmester. 

Dette skriver kretsen rundt hesten om det hele i en pressemelding:

Papagayo E’s løpskarriere er over. Det drøyt 19 måneder siden hingsten pådro seg en skade i forbindelse med Ulf Thoresen’s minneløp på Jarlsberg. Papagayo E trente nå for comeback i Frankrike og var ikke langt unna prøveløp. Dessverre ble det påvist en moderat reaktivering av skaden etter siste hurtigjobb.

Les også: Papagayo E. nærmer seg prøveløp

 

Verdensmesteren Papagayo E har de siste 12 ukene trenet for comeback ved treningssenteret Grosbois i Paris. Lørdag, 27/1, gikk hingsten sitt tredje hurtigjobb for året. Hesten var da spenstig og rytmisk, og så ut som han jogget rundt etter 1,20,0 over 2100 meter. En rutinemessig ultralydundersøkelse mandag 29/1 av området (gaffelbåndsgrenen) der Papagayo E pådro seg en skade i Ulf Thoresens minneløp i juli 2016, påviste en moderat reaktivering av den gamle skaden.

Teamet omkring Papagayo E har hele tiden vært enige om å avslutte Papagayo E’s løpskarriere om hesten ikke skulle ha mulighet til å komme tilbake på samme nivå som tidligere. Papagayo E viser ingen halthet per i dag, men den treningsmengde og intensitet som må til for å komme tilbake i verdenstoppen, lar seg dessverre ikke forene med dagens helsestatus.

Nå venter en ny karriere som avlshingst. Hvor han skal stå i avlssesongen 2018 eller pris, er enda ikke bestemt. Det er trist at løpskarrieren er over, men vi er takknemlige og ydmyke for de opplevelser han har gitt oss både i og utenfor løpsbanen.  Papagayo E har en stor personlighet og innehar en enorm kapasitet.  Det blir spennende å se hva han kan føre videre til neste generasjon.

 

Claes, Jan Kristian, Ragnhild og Tom.

 

 

 

 

 

Kontaktpersoner for mer info:
Trener:

Jan Kristian Waaler, Tlf: 99 29 37 90

Medeier:

Tom Andersen, Tlf 91 30 80 46

Veterinær/oppasser:

Ragnhild Diesen, Tlf 47 39 89 49

 

Vedlagte bilde er tatt av Kristine Kihle/tgn og kan brukes fritt mot at fotograf oppgis.

 

Faktaopplysninger om Papagayo E er også tilgjengelig på www.papagayoe.com

 

Fakta:

Papagayo E

Født 2010

Grunnlag: 8 240 309 norske kroner

30 starter – 12 seire – 5 andre – 6 tredje – 5 øvrige premier.

Rekord 1, 09,5 aK

Eiere: Tom Andersen og Claes Sjølin.

Trener: Jan Kristian Waaler

Oppdretter: Egil Stensrud

Oppasser/ veterinær: Ragnhild Diesen

 

Tips en venn