Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Papagayo E. nærmer seg prøveløp

Diverse
Del:  

VM-mesteren fra 2015 har ikke startet siden Ulf Thoresens Memorial for 1.5 år siden. En gaffelbåndskade satte en stopper for en svært lovende karriere. Trener Jan Kristian Waaler har nå sendt både

samboer Ragnhild og Papagayo E. til Grosbois i vinter for og optimalisere forholdene. 

Papagayo E. 

8 års hingst. 30 starter, 12 seire, 5 andre-
og 6-tredjeplasser. 
Grunnlag: 8.240.309 kroner
Meritter: Seire i Norsk Travkriterium,
Jarlsberg Grand Prix,
Anders Jahres Pokalløp,
Yonkers International Trot og
andreplass i Oslo Grand Prix.
Eiere: Tom Andersen & Claes Sjølin
Oppdretter: Egil Stensrud 

Der får han trene på godt underlag og nå er det ikke lenge til han kanskje blir å se i banen igjen. 

- Ja det kommer helt an på helsen sier Jan Kristian til Trav24. Så langt ser alt bra ut. Jeg har kjørt et par banejobb med hesten (bilde). Planen er at han nå skal få et jobb ca hver tiende dag også mener jeg han bør være klar for et prøveløp i siste delen av mars. 

Han har bare startet 30 løp så i utgangspunktet bør han ha mye å hente om han holder seg frisk og tåler treningen som kreves. Om ikke blir det avl og derfor mener jeg vi bør avgjøre dette før våren tar til for fullt.

Hvor legger du listen?

- Papagayo E. har allerede gjort så mye og han skylder ingen noenting. Men så klart, skal han komme tilbake så blir det forhåpentligvis på høyeste nivå. Det er nå det hele starter, når vi skal senke tidene og gå på ham hardere og hardere. Han har fått veldig mye trening nå, langt mer enn ekspertene har sagt at man skal ha etter en slik skade. Humøret hans virker å være på topp, fysikken er der så nå gjenstår det å få ham dit jeg vil ha ham før en eventuel start. Som sagt så er det hesten selv som bestemmer, jeg vil ikke spikre hverken det ene eller andre i så måte. 

Kanskje vi snart tar hesten inn på Vincennes for et jobb. Det er jo flere baner og forskjellig underlag på Grosbois så det står ikke på valgmulighetene. Planen er at jeg reiser ned neste onsdag for å kjøre med ham, så på lørdagen under Prix de Amerique-helgen. 

 

Hvordan ser det ut ellers på stallen?

- Bra, jeg har fem 3-åringer og det skal bli spennende. Ellers er vi i full gang med noen veldig spennende 2-åringer.

Hvordan er det med pågangen?

- Jeg holder meg stort sett på samme antall hester. Jeg har måttet si nei til flere 1-åringer. Nå står det noen eldre hester her også og skal man bytte ut så må det passe avslutter Waaler før han gir en ny dose trening til sine håpefulle. 

Foto: Privat

Tips en venn