Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Pilippa B.R.Hey YouQatadahTjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder GorillaSon Of SizzlingUme hestehengerMillrebel (andelshest), Valle EvenLonely Warrior, Explosive EndsNesvik OmerLille Stjerne DørumSlått StjernenCoktail StreetWiik Stall til leie,  Joyride Yankee modelMo Mio, Asterix M.Stormbringer G.R.Cirkeline C.N.Wasabi ClocCreek's DinaBelieve La Marc,  Luckpenny Classic,  VindFjord StinaEmpress TileKarmøy PrinsenPrada ClocPontiacRapp TeddyAdyton Flame NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Pilippa B.R.Hey YouQatadahTjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder GorillaSon Of SizzlingUme hestehengerMillrebel (andelshest)Valle EvenLonely WarriorExplosive EndsNesvik OmerLille Stjerne DørumSlått StjernenCoktail StreetWiik Stall til leieJoyride Yankee modelMo MioAsterix M.Stormbringer G.R.Cirkeline C.N.Wasabi ClocCreek's DinaBelieve La Marc,  Luckpenny Classic,   VindFjord StinaEmpress TileKarmøy PrinsenPrada ClocPontiacRapp TeddyAdyton Flame NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Pilippa B.R.Hey YouQatdah, Tjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder GorillaSon Of SizzlingUme hestehengerMillrebel (andelshest)Valle EvenLonely WarriorExplosive EndsNesvik OmerLille Stjerne DørumSlått StjernenCoktail StreetWiik Stall til leieJoyride Yankee modelMo MioAsterix M.Stormbringer G.R.Cirkeline C.N.Wasabi ClocCreek's DinaBelieve La Marc,  Luckpenny Classic,VindFjord StinaEmpress TileKarmøy PrinsenPrada ClocPontiacRapp TeddyAdyton Flame

Oppsummerer det hele i en setning

Diverse
Del:  

Vi ble sjokkert over den overdrevne piskbruken under helgens løp på The Meadowlands. På en av våre mange Hamboturer sammen med stallpersonell fra 

landets travstaller beskrev vi hvor bedrøvelig det var å komme til en bane som Yonkers en ukedag å se hvordan kuskene denget på sine hester på den lille 800-metersbanen. 

Det er gjort fremskritt stort sett over alt og nå er det omtrent bare New Jersey, som tviholder på å la kuskene ta pisken i en hånd, hente kraft bakfra og denge løs på forsvarsløse dyr. 

Egentlig ufattelig med Jeff Gural som eier/leier av The Meadowlands. Nå skal sant sies at han ikke styrer reglementet i staten men han er i sin fulle rett til å bestemme på sine tre baner. Ellers virker det som om forettningsmannen stort sett er på hestens side. Men money talks og han "lever" av at det spilles på banen. 

USA er av mange betegnet som dobbeltmoralens hjemland. I TGN taler Trond Smedshammer 2-åringenes sak og kritiserer det vanvittige kjøre de utsettes for. Han vil nå ta en prat med sine eiere for å høre om de skal endre sine prioriteringer for å spare hestene. Det er en edel tanke og svært bra. 

Men ta en titt på denne videoen av samme Smedshammer i kval til Hambletonian Oaks. Vi teller 29 knallharde piskeslag rett over ryggen til Hillarmbro på oppløpet før ekvipasjen forsvinner ut av kamera med 50-60 meter igjen å trave. Det er rett og slett bare trist å se på og vi finner det rart at det ikke kommenteres i andre medier. Et godt eksempel på en sliten hest og en ivrig kusk på jakt etter en finaleplass i et stort løp.  

 

Om han skal tale hestenes sak så bør han ikke stå for dette. 

Til Trond Smedshammers forsvar så er han på ingen måte blant de verste i klassen men det passer seg bare dårlig med en forsvarstale for hestene dager etter en slik opptreden. 

Svanstedt forklarer det egetlig enkelt her:

Åke Svanstedt vant årets Hambo og får knallhard kritikk for sin piskbruk bak Perfect Spirit. Oppløpet ned får hesten 12 knallharde slag. Til travronden.se uttaler han følgende om kritikken

- Ja, det er klart at jeg drev hardt. Hadde jeg visst at jeg skulle bli nummer to hadde jeg ikke gjort noe i det hele tatt men jeg var toer og ville vinne. Så vet jeg hvordan reglene er her på Meadowlands og at alle kusker driver på samme måten. 

Se video

 

Og her kommer mitt poeng. Om viljen til å vinne overstyrer beskyttelsen av hestene så er man i utgangspunktet på ville veier. Helt ville veier. Glem vinnertider, førstepremier, stjernekusker, dominerende avlshingster og gåsehudopplevelser. Det er dyrebeskyttelse som er travsporten først og fremst. Det må vi aldri glemme. 

Vi ønsker en kommentar fra Jeff Gural/Meadowlands, New Jersey Racing Commission (som styrer reglementet) og Hambletonian Society om deres syn på saken og kommer tilbake med mer. 

Heldigvis har det blitt en global debatt etter helgens løp slik at fokus rettes dit det skal. Vi kan ikke fortsette i dette sporet. 

Les også: Noe av glansen forsvinner på oppløpet

Mange retter også en kraftfull pekefinger mot drivingen i Frankrike, vi henger oss på. 

Vi skylder også å påpeke at USA/New Jersey på ingen måte er noe land hvor hestene ikke har det godt. De er faktisk av de bedre og hestene får omsorg og stell på et imponerende nivå. Bare ikke i løpsbanen i staten New Jersey. Og det bør det komme en endring på. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn