Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Jærvsørappen best i Blekkans kvartett

Del:  

En av flere riktig talentfulle 3-åringer som har vist seg frem så langt i år er Jærvsørappen. På Leangen mandag tok hesten årets fjerde seier på fem starter. Hesten trenes av Jomar Blekkan, som vant fire løp denne kvelden.

Til tross for 60 meter tillegg hadde Jærvsørappen og Jomar Blekkan kontakt med de øvrige hestene etter 400 meter. Da det gjensto en runde overtok ekvipasjen føringen, og siden var de i en klasse for seg. Vinnertiden ble 1.30.3v/2200, og 3-åringen travet de siste 500 meterne i underkant av 1.24.
Deweydefeatstruman og Blekkan angrep fra annet utvendig på siste langside, overtok teten i siste sving, og siden ble det enkelt.
Gøran Antonsen sendte Catosi til Leangen, og fikk betalt for det. Sammen med Blekkan tok hoppa en sikker seier fra dødens i H.G. Balders hoppeserie. Det var for øvrig den 7-årige hoppas første seier.
Karrierens første seier var det også for 6-årige Don Rigo. Hesten kom tilbake etter lang pause, og etter å ha erobret føringen i første sving, hadde Blekkan full kontroll på oppløpet.

Alsaker Regent gjorde sin andre start etter lang pause, og 5-åringen tok karrierens andre seier. Sammen med Thomas Mjøen overtok hesten teten snaue runden igjen, og vant sikkert da utfordreren Theodor galopperte i et skummelt angrep på oppløpet. Alsaker Regent eies og trenes av Per E. Garberg, som ble valgt til nestleder i styret i DNT på helgens generalforsamling.

Røyns Kasper og Monika Fremstad måtte trave i dødens, og en snau runde fra mål trykket ekvipasjen seg til tet. På oppløpet hadde de full kontroll, og vant som kveldens eneste V65-favoritt. Gjerv Prinsen fullførte sterkt til annen etter tung reise.

Order By Plane og Kristian Lamøy ble med i angrep fra tredje utvendig ut på siste langside, og 500 igjen var ekvipasjen fremme i dødens. Mot oppløpet galopperte dødenstravende Shai Sontelle, og Order By Plane ble sjenert til en hjulhekt. Hesten var flink, holdt seg til trav, og avgjorde sikkert litt før mål. Folkehesten Leangen, Thor Va Bene, ble også hindret mot oppløpet, og avsluttet fint til tredje.

Arne Nilsen ga Super Bluff et perfekt ryggløp, og etter angrep mot oppløpet ble seieren sikker. Storfavoritten Pilgrims Power virket veldig hissig for dagen, og reiste i håpløs galopp før bilen slapp feltet.

Black Butan kom ikke til start før i år som 5-åring. I den fjerde starten kom hestens første seier. Etter galopp på startsiden la Per Arne Eggan hesten i angrep fra baktroppen på siste langside, og etter en god avslutning ble det en sikker seier. Buchephalus kom tilbake etter lang pause, og var spilt til favoritt direkte. En drøy runde igjen galopperte hesten plutselig i tet, og Monika Fremstad gikk trolig glipp av kveldens andre seier.

Power To Elegance har vært ute mot gode hester i sulkyløp. Nå sto 9-åringen på dobbelt tillegg i et montèløp. Rytter var Amanda Robertsen, som angrep fra fjerde utvendig inn i siste sving. Mot mål ble det veldig jevnt, men hesten var det lille nødvendige foran Canny Boy.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!