Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Nuncio er pensjonert, nå venter avl

Diverse
Del:  

Travsportens kanskje dårligst bevarte "hemmelighet" ble avslørt denne helgen. Det blir ikke flere starter for Nuncio. Nå har Menhammar Stutteri kjøpt seg inn i hesten til Stefan Melander 

og han går permanent til avl. 

Melander ropte selv inn hingsten som 1-åring på auksjon i 2012 og betalte ca 40.000 kroner for Andover Hall-sønnen. Han ble satt i trening til kollega Jim Oscarsson og presterte meget bra for ham og siden Jimmy Takter i de store unghestløpene i Amerika. 

Han ble så tatt til Sverige og leverte et av de råeste løpene som er gjort på en travbane, om ikke DET rårest når han som 4-åring travet hver eneste meter av Elitloppet i tredjespor. Inn i oppløpet var han en drøy lengde foran Magci Tonight og Mosaique Face men likevel var det Nuncio som hentet meter på lederduoen oppløpet ned. En prestasjon som egentlig ikke skal være mulig etter 1.09.9 første tusen. 

Se Elitloppet 2015

 

Året etter stod i Nuncios tegn. Han startet 11 ganger, vant samtlige, inkludert Elitloppet, Oslo Grand Prix, Sundsvall Open Trot, Jubileumspokalen og Trotting Masters-finalen og kjørte inn ca 9 millioner svenske kroner. 

Etter store problemer i 2017 ble beslutningen tatt om at nå er det slutt. Det var interesse fra selveste Hanover Shoe Farm i USA men valget falt på Menhammar og Sverige. Totalt ble det 63 starter, 42 seire, 14 andreplasser og 4 tredjeplasser og drøyt 28 millioner kroner innkjørt. Ikke dårlig for en investering på 40.000 kroner. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn