Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Noe av glansen forsvinner på oppløpet

Politikk
Del:  

Ja jeg bruker dramatiske ord men jeg tror det det må til. Den voldsomme piskbruken i amerikansk travsport når stadig nye høyder. Og ingen, etter at John Campbell har lagt opp, 

er bedre enn andre. For var det noe som gjorde John D. Campbell til den gentlemannen han var/er så var det hans varsomhet med hestene. Sjelden og aldri så man Campbell denge på en "livløs" hest på oppløpet. Kjente han at det var tomt så ga han seg. Det kan dessverre ikke sies om mange andre. 

I løp etter løp ser man en grotest bruk av pisken. Det amerikanske publikum kan ikke få nok og hyller kuskene som superstjerner mens de skriker - Come on six, Go five og Great job Georg med bonger i begge hender. 

Praise the lord, God`s will og Thank you God brukes for å dekke over det meste dette folkeslaget gjør. Det er kanskje grunnen til at såpass få interesserer seg og blir ordentlig glad i amerikansk trav. Man får rett og slett vondt i magen av å se på en del av det. 

Jeg vet at mye av det går i nummerdekkenet, i hjulskyddet og dragene men ikke fortell meg at ikke pisken svir over ryggen, på rumpa, mellom bena og under magen på hestene også. Slik skal det ikke være og vi kan bare være sjeleglad vi ikke har pisk her i landet, hverken som fremgangsmiddel eller korrektiv. 

Man kan håpe, med John Campbell som ny sjef for Hambletonian Society, at det blir en bedring men det skal svært mye til. Det er bare ikke samme tankegangen som gjelder. 

Markedet reagerer heldigvis

Kristian Huselius

 

Daniel Redén

 

Johan Amsköld

 

Foto: Trav24.no

Tips en venn