Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Momarken gir gaver på bursdagen

Sport
Del:  

Momarken Travbane fyller 100 år 17. januar. Banen har kjøring samme kveld og satser offensivt i det nye året. – Vi har en rekke tiltak på programmet i 2020. Blant

 annet har vi funnet plass til en forhøyet premieskala i våre bursdagsløp, sier sport- og markedssjef Kjeld Henning Sandem.

Momarken startet arbeidet med ulike jubileumstiltak allerede for ett år siden. Nå er vi inne i vårt 100. år og retter først blikket mot vårt jubileumsstevne fredag 17. januar. 

–  Det blir åtte fine løp den kvelden og i anledning jubileet legger Momarken inn ca. 70.000 ekstra kroner i premier på denne løpsdagen. Vi håper på fulle felter og topp løp, både sportslig og spillemessig, sier Sandem.

Jens Kristian Brenne er en av de seks trenerne som leier stall og treningsanlegg fra Momarken Travbane. Han har i tillegg egen gård et steinkast unna banen. Til sammen har han 25 hester i trening.

– Dette var et positivt tiltak. Liker at Momarken tør å satse litt ekstra. Nå skal vi se litt nærmere på løpsutskrivningen og vi kommer selvsagt til å starte med de hestene som har passende løp denne dagen, sier han.

 

Ny servering

Nytt år gir nye muligheter. Nå i januar 2020 inntar EventPartner Norge AS og kokken Aleksander Vik kjøkkenet på Restaurant Karjolen, Stallkroa, Pub Steinlager og kiosken i spillehallen. 

– Vi er glade for å få i stand en avtale med de profesjonelle folkene i EventPartner Norge AS. På vegne av våre gjester stiller vi høye krav både til kvalitet og fornuftig pris. I 2020 vil serveringen få et nytt løft. Vi tror dette alene vil bidra til at besøkstallene vil øke utover i 2020. Vi er spesielt fornøyd med at vi får en tydelig oppgradering i stallkroa. Det gir et bedre tilbud både til faste medarbeidere på banen, men ikke minst til alle tilreisende kusker, trenere og stallansatte.

 

Gjennom jubileumsåret vil vi gjøre enkelte endringer i lokalene. Blant annet skal vi gjøre som f.eks. Bjerke Travbane og Sørlandets Travpark og invitere vinnerne på våre største stevner inn til en  innendørs seremoniplass. Vi bygger opp en liten scene inne i restaurant Karjolen. Fredag 17. januar vil den brukes både til underholdningsinnslag og seiersintervjuer etter løpene. På den måten får vårt publikum et tettere forhold til to- og firbeinte utøvere, sier Aase.

 

Eidsberg 1920

Et historisk tilbakeblikk forteller oss at Eidsberg Travkjørerselskap i tiden mellom 1915 og 1920 var et av de driftigste og mest fremgangsrike travlaget i fylket. Det var også i dette laget at grunntanken om en kommende travbane på Momarken så dagens lys. 

Det er også vel verdt å merke seg at Momarken Travbanes Damegruppe samme dag fyller 40 år. Det skal også markeres.

– Få kjenner historien bedre enn Even Elvenes. Før ordinær stevnestart vil han ta oss gjennom de viktigste hendelsene og vise frem noen av våre historiske profiler. Kan også hende han får et par spennende gjester opp på podiet. Umiddelbart etter ordinær stevnestart vil bandet «Apache» spille kjente og kjærer coverlåter for folk flest på fest.

– Vår nye samarbeidspartner innen servering, EventPartner Norge AS, tilbyr en smakfull og rikholdig jubileumsbuffet i en festpyntet restaurant, forteller Sandem. Alle er velkommen, vi gleder oss avslutter Sandem (bilde). 

Foto: Momarken Travbane

Tips en venn