Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Tyran FabienneTangen RødiXantippeDaydream UMDuke Esterel, OrionHesteutstyr/VognerEnjoythestar S.CMuscle Hall O.S.Divided DreamLessismoreVelvatter, Global Almighty, Haugs DronningaUdøpt e.InbestBelle ElinaAdelinnTangen JarlToxica CoxThunderbirdRonatoUncle Wise As, Ola KustusSuper OrlandoAtom FlisaSolhaugblesaHarley QuinnDotterud StjernaSolstad Stjernen,  Kall VinterLuckyRebekkaVaskemaskinen og tørketrommelLykkje Ylva, Lykkje Paula Dig Deeper, Coktail's Hangover, Wheelie,  Brødsjø Blesen,  Extreme HangoverLykke Ida NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Tyran FabienneTangen RødiXantippeDaydream UMDuke EsterelOrionHesteutstyr/VognerEnjoythestar S.CMuscle Hall O.S.Divided DreamLessismoreVelvatter, Global Almighty,   Haugs DronningaUdøpt e.InbestBelle ElinaAdelinnTangen JarlToxica CoxThunderbirdRonatoUncle Wise As, Ola KustusSuper OrlandoAtom FlisaSolhaugblesaHarley QuinnDotterud StjernaSolstad StjernenKall VinterLuckyRebekkaVaskemaskinen og tørketrommelLykkje Ylva NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Tyran FabienneTangen RødiXantippeDaydream UMDuke EsterelOrionHesteutstyr/VognerEnjoythestar S.CMuscle Hall O.S.Divided DreamLessismoreVelvatter, Global Almighty,   Haugs DronningaUdøpt e.InbestBelle ElinaAdelinnTangen JarlToxica CoxThunderbirdRonatoUncle Wise As, Ola KustusSuper OrlandoAtom FlisaSolhaugblesaHarley QuinnDotterud StjernaSolstad Stjernen, Kall VinterLuckyRebekkaVaskemaskinen og tørketrommelLykkje YlvaLykkje PaulaDig Deeper, Coktail's Hangover, Wheelie,  Brødsjø Blesen,  Extreme HangoverLykke Ida

La oss håpe fokuset består denne gangen

Politikk
Del:  

Nå er travsporten inne i en periode hvor det virker som om fokuset er på arrangement. Og det er bra! Det kom positive ord fra herrene Sissener og Weum i forrige uke. Det ble satt inn strakstiltak og sporten 

har også en ganske fersk rapport, kalt Gambit-rapporten, som er spekket med råd og vink fra flere hold. Både utenfor og innenfor travsporten. 

Sportens største problem. Helt siden 80-tallet, er etter min mening, at man tar skippertak og gir seg når man er fornøyd eller når man ikke ser en umiddelbart effekt. Den historikken må brytes nå og det ansvaret hviler hos NR og DNTs styrer, ikke administrasjon. De skal "bare" gjøre jobben de blir satt til.

Alle skjønner at man ikke forvandler folks holdninger over natten. Det tar tid å endre ryktet for at det er en gammalmanns- eller gubbesport til at ungdommen skal omfavne et til tider langtekkelige travstevne med begge armene. 

Dette tar tid og vil vi virkelig gå inn for den jobben så må man ut til ungdommen og spørre - Hva kan vi gjøre for dere? Og da snakker jeg ikke om de ungdommene som er på travbanen i dag. Men de nye vi skal rekruttere. 

Jeg etterlyser faktisk en del dugnadsånd under travstevner. Ikke at folk skal jobbe gratis eller at ansvaret som vanlig skal legges over på diverse damegrupper. Jeg er litt spent på hvilken bane som først kommer opp med et helt nytt konsept. Med en klar idé som skal prøves ut. 

Klarer man f.eks. å skaffe andre inntekter slik at banens kjøkken kan tilby mat til meget fornuftige priser og samtidig lar publikum få ha med egen mat om de ønsker det så er mye faktisk gjort. Lag et non-profitt tilbud med fokus på mat. Alt annet fører bare til nedsnakk og negativ publisitet via sosiale medier. Kommer det noe helt nytt så er det plutselig rom for oppsnakk og plusser i boka. Myten om at god sport holder lenge kjøper ikke jeg. Folk må trives om man skal forlange at de skal bruke 4-6 timer der sammen med familien. 

God og relativt billig mat, fritt frem for ta-med-mat og gode plasser til å slå seg ned mener jeg faktisk er det aller viktigste banene kan legge ned midler og tid på i årene som kommer. Det gjelder også de store stevnene. 

Så en innstendig bønn til dere som bestemmer. Hold trykket oppe nå, over tid. Krev forbedringer (ikke nødvendigvis mine forslag) og gi straffer om ingenting skjer. Mye bra er gjort rundt om på flere baner. Ikke misforstå men det gjenstår mye. Og det er ingen grunn til å slå seg på brystet å si seg ferdig.

Foto: Trav24.no

Tips en venn