Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Kjørte regelrett fra Odd og Tea

Sport
Del:  

Gaute Gudmestads Æresløp ble et herlig travløp med spenning fra start til mål. Ekstra spesielt var det nok for kusken bak G. Jerken, Ole Gaute som faktisk er sønn av Gaute Gudmestad. 

Det var Vidar Hop og Torpa Nicklas som tok føringen fra start. Geir Vegard Gundersen holdt seg i førstespor med Valle Mattis mens Svein Ove Wassberg fikk en pangstart med Ulsrud Tea som tidlig var fremme først i andrespor. Etterhvert fant Ole Gaute Gudmestad andre utvendig med G. Jerken mens Odd Herakles etterhvert kom opp i tredje utvendig etter at han ble noe hindret av galopperende konkurrent på startsiden. 

Farten var 22.2/500 meter. Det ble kjørt jevnt og runden gikk etter 22.5. Inn mot siste sving så det tilsynelatende ut til at Ulsrud Tea hadde kontroll på lederen. De overtok føringen samtidig som Valle Mattis ble lagt ut et spor når G. Jerken ikke helt kunne tette luken som oppstod. Bakfra kom nå også Odd Herakles i fin fart. 

På oppløpet var det Valle Mattis (e.Järvsöfaks) som hadde klart mest krefter spart. 9-åringen spant fra de to favorittene og vant løpet med to lengder på meget fine 1.21.4/1600 voltestart. For det vanket heder, ærespremier og ikke minst 100.000 kroner. Odd Herakles ble toer mens en tapper Ulsrud Tea stod på flott til mål som tredje. 

Trener Heidi Moen og samboer Morten Lien leier hingsten og har gjort en strålende jobb med hesten til Brynjulf Bjørge. Det er Nils Ø. Vallesether som er oppdretter av hesten som passerte millionen innkjørt i februar i år. I løpet av de 27.startene i regi Moen har Valle Mattis tjent hele 643.838 kroner. Det er imponerende tall med en hest som stod med programraden 0-0-0-3-0- når de overtok den rundt juletider 2017. 

En rekke godklapser på baken venett fra kusk Gundersen over mål. Det betyr at man har gjort en god jobb. 

Nå håper kretsen på start på Solvalla i senere i mai. Aksjene for det sank neppe etter dette løpet. 

Hele kretsen rundt hesten får ihvertfall en sterk femmer på terningen av oss. 

Resultater: 

Foto: Trav24.no

Tips en venn