Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Kan vi pimpe opp Premiesjansen noe mer?

Politikk
Del:  

Premiesjansen er en herlig gulrot for alle oss optimister og øvrige som ønsker å satse knallhardt. Hvert år siden det ble innført har organisasjonen slitt med å få nok påmeldte hester. Kan vi gi Premiesjansen 

ytterligere et løft?

Jeg mener det. For det første kan man endre påmeldingen til å bli en avmelding. Altså, alle hester som blir registrert og sertifisert hos Det Norske Travselskap er automatisk påmeldt. Så er det vi som eiere som har ansvaret for å ta hesten bort fra ordningen om vi ikke ønsker å doble premien i en del storløp i stedet for penger i mønstringsløpene. 

Så kan man i tillegg f.eks. ha noen unghestløp for både varme og kalde 3- og/eller 4-åringer åpne kun for hester som er påmeldt Premiesjansen.

Dette er et incitament som virkelig monner. Thomas Pettersen og de andre i Stall Gretzky fikk altså to millioner kroner i førstepremie når de tidligere i høst vant Norsk Travderby med 1 million kroner i førstepremie. 

Dette er i tillegg løp som går sent på høsten, noe som ikke vil være med å forsere hestene ufordelaktig mye tidlig. Med premiesjansen ser jeg ikke negative sider. 

Foto: Eirik Stenhaug/Equus Media

Tips en venn