Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Jentene herjet på ny

Sport
Del:  

Vi har ved flere anledninger skrytt av alle flinke jenter/damer som driver med trav, spesielt i midt-norge. Og vi gjentar det så gjerne igjen. Veronika Bugge (bilde) tok en herlig V75-seier med 

vinnerhesten Eidshaugdjerven (e.Åsajerven) i den siste avdelingen. Ole Johan Østre var offensiv med Emil Mollyn fra spor tolv og satser fremover med en ivrig favoritt. Det kostet 22.6/500 meter og runden gikk såpass radig som 25.7. Da satt Eidshaugdjerven nesten sist. 

Per Einar Sørmo sendte Søyset Kasper fremover i tredjespor på sisterunden. Etterhvert ble også Remix og Eidshaugdjerven med. Førstnevnte kom ned utvendig mot siste sving. Remix fikk trave på og fikk enkelt et overtak og slo tidlig lederen. Han fikk også noen lengder sammen med Jomar Blekkan. Men bakfra kom Eidshaugdjerven med syvmilssteg og det ble en herlig fight som Veronika Bugge og 6-åringen til Stall Djerv-Eide avgjorde med veldig liten margin. 

Vinnertiden ble 1.26.5/2140 auto. Førstepremien var på 60.000 kroner i kaldblodscupen. Dermed har hingsten tatt fem seire og en annenplass på de seks siste startene. På konto kan eiergjengen plusse 269.000 kroner for eventyrhesten som virkelig gir Bugge fin reklame. 29-åringen fra Bjugn gjør det stadig bedre. Så langt i år har det blitt fjorten trippelplasseringer, og enda viktigere over 230.000 kroner innkjørt. Hun kan gå mot sitt beste år noensinne. Da må hun over 892.000 kroner innkjørt, en rekord som ble satt i fjor. 

Oppdretter er Olav Sivertsen fra Åfjord. 

Bugge var ikke den eneste jenta som gjorde det godt lørdag. Innledningsløpet ble vunnet av Amanda Robertsen med Ramonas Fighter (e.Order By Fax), vel fremme på seremoniplass ventet søster Britt som er en av landets flinkeste intervjuere, ivrig, pålest og med en munter tone får hun de aller fleste i tale. Med seieren ligger nå Amanda øverst på landsstatistikken over montérytterne. Sikkert en plass hun har lyst å forsvare fremover. 

Ragnhild Bjørnbeth satt stille som skjæra på tunet, langt bak med Tao Elda i V75-2. Hun kjenner nok det lange oppløpet og lot den sterke Bokli Eld-datteren avgjøre selv. Mot mål kunne de bare glise, Bjørnbeth, eier Guri Amundgaard, trener Mariann Therese Glemmestad og oppdretterne Dag Gihle og Anne Gulbransen. Vinnertiden ble 1.26.5/200 volte og premien var på 50.000 kroner. 

Jentene var ikke ferdig med det. Herlige Noir Noir (e.Pine Chip) tok seg av V75-5 sammen med Andre Henning Stensen. Det er Nadja Jensen fra Sparbu som gjør alt med den svarte hingsten som tok sin tolvte seier i den sekstende starten. Tidlig tet etter at Crackajack galopperte og siden ingen føling med konkurrentene var oppskriften. Vinnertiden 1.15.2/2140 auto. Førsteplassen var verdt 50.000 kroner. 

Når Jomar Blekkan vant med Looking Superb (e.Orlando Vici) og Bjørn Garberg med Rofstad Odin (e.Moe Odin) skjønner man at hjemmedominansen var stor. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn