Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Hverdagspremiene økes

Politikk
Del:  

Styret i Norsk Rikstoto har besluttet å øke overføringer øremerket hesteeierpremier til hverdagssporten med fire millioner kroner for 2017. Beløpet fordeles med 3,6 millioner til Det Norske Travselskap

og 400 000 kroner til Norsk Jockeyklub. Styret anmoder sportens sentralforbund om at de to sportsorganisasjonene prioriterer å øke premiene i hverdagstravet.

- Styret har fattet vedtaket for å styrke det norske spillproduktet, opplyser NRs styreleder Jan Petter Sissener (bilde) og legger til bakgrunnen for at overføringene kommer nå.

Først tjene, så fordele

- Hestesportens økonomimodell har fram til nå fungert slik at vi har fordelt midlene før vi har tjent dem. Nå og i framtiden ønsker vi å gå over til en modell hvor vi faktisk tjener pengene før vi fordeler dem, forklarer Sissener.

Norsk Rikstoto har i juli og august hatt to av historiens beste omsetningsmåneder, og har passert fjorårets rekordtall. Etter åtte måneder av 2017 ligger NR 50 millioner kroner foran budsjett.

Ti millioner totalt i økte overføringer

Etter vedtaket har Norsk Rikstoto økt overføringen til sporten på bakgrunn av oppnådde resultater i år med 6,5 millioner til hesteeierpremier, 3,0 millioner til sentralforbundene og 500 000 kroner i arrangementsstøtte. I tillegg har driftsselskapene pr. 31.07 mottatt 2,0 millioner i økte provisjonsinntekter som følge av den positive omsetningsutviklingen.

- Styret i Norsk Rikstoto vil vurdere en ytterligere styrking av premienivået i trav- og galoppsporten etter framleggelse av regnskapene pr. 3. kvartal, opplyser NRs styreleder.

- Velkomne midler

- En premieøkning i hverdagstravet har lenge vært ønsket av sportens aktive, og det er ingen som er uenige i at dette er midler som er kjærkomment. Premieøkningen vil skje allerede fra 1. oktober, men nærmere detaljer vil ikke være klare før i uke 38. Nye premieskalaer for oktober vil bli sendt ut, opplyser DNTs generalsekretær Svein Morten Buer.

Foto: Trav24.no

Tips en venn