Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Historisk kanontraver

Sport
Del:  

Erik og Rebecca Christoffersens kanontraver, Giveitgasandgo, tok sine første steg på norsk jord i løpssammenheng søndag. Etter noen imponerende resultater mot eliten og europatoppen 

blandt 4-åringene i Sverige var det klart for Gjensidige 4-åringselite på Bjerke. 

Ari Moilanen og Lexus Dream tok enkelt føringen men de hadde ingen interesse av å ta i mot den store favoritten ut av første sving. Giveitgasandgo overtok og Erik Adielsson gikk for et historisk øyeblikk. Aldri har noen travet på 09-tallet på Bjerke. Passeringene for Yankee Glide-sønnen underveis var 1.08.8/500 meter og 1.10.3/1000 meter. Spenning om seieren var det aldri. 

Et par lengder foran de øvrige manet Adielsson moderat på sin hest men uten å dra øreproppene og uten hest på utsiden kom han til mål på 1.09.9/1609 auto. Dermed vil 4-åringen for alltid stå i bøkene som den første noensinne til å underskride 1.10-grensen. 

Elite du Ruel kapret andreplassen mens King Of The Hill fikk for langt frem men endte på tredje. 

Giveitgasandgo fikk 200.000 kroner for jobben og har nå tjent ca 1.5 millioner kroner på sine fem starter i regi Frode Hamre. 

En smørblid Hamre kunne dermed konstantere at stallens femte seier for helgen var et faktum. Harley D. vant IT Grafisk-løpet, Karmland Anna seiret i Vinvaras Æresløp, Royal Muscle tok seg av Auksjonsløpet, Donatomite et kval til Enigma Bjerke Cup i tillegg til Giveitgasandgo. 

Foto: Eirik Stenhaug/Equus Media

Tips en venn