Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Harald Lunde er død

Diverse
Del:  

Det var med stor sorg vi i går mottok budskapet at travtrener Harald Lunde (bilde) er død. Trønderen med tryllestaven er ikke mer. Det er selv etter at hans aktive karriere er over, et stort tap for travsporten. Harald 

hadde staller en rekke plasser. Det var på Bjerke at Trav24s Anniken Sande jobbet for ham. Da hadde han voldsom suksess med hester der og på Løken Gård i Høland. Han drev som trener på Asak Stutteri og han drev storstall på Haneborg Stutteri helt frem til den tragiske brannen som tok livet at de aller fleste hestene. 

Lundes tre fremste egenskaper var etter vår mening hans enorme kunnskap for hestens psykologi, hans vennlige sinn og hans evne til å reise seg etter tøffe bakslag. Som en av få kunne Lunde bare se på en hest fra siden, gi sine tilbakemeldinger til stallpersonellet. Det fungerte nesten hver gang. Han kjørte så jobb med hesten og finslipte de siste detaljene. Til tider kunne stall Lunde fylle opp den grønne Rikstoto-bussen omtrent alene og hestene vant løp over hele landet, sommer, høst, vinter og vår. Stallveggen og ikke minst Rikstotobussen deres var tapetsert med de grønne rosettene. Kriterievinneren Cherie´s Boy, Night Criuser, Chaunsey Mon W, Fonti Knight, Kittson, Why Not Me, Pigalop og mange mange fler. Ikke minst fra tiden før brannen. 

Harald Lunde trivdes i alle lag, på stallen, på travkjøring, rundt matfatet og ikke minst i godt lag med sine mange venner. Han gjorde ikke forskjell på noen slik vi opplevde ham. Han tok like godt en privatfest med stallfolkene på Bjerke og han hadde virkelig den gode kommentaren på lur til enhver tid. Bilder under er fra tiden hos Karsten Buer. Der gjør han og Thor Borg gjorde seg til for fotograf Marit Haslie (nå Eggen) i trærne utenfor den øverste av de fem stallene nærmest løpsbanen. 

Også når Harald Lunde satte kursen over Atlanteren gjorde han stor suksess, nær sagt selvfølgelig. Banker Hall sviktet som Hambletonianfavoritt men ble Årets 2-åring i Nord-Amerika og tjente over en million dollar på under tolv måneder. Harald var medeier og gjorde kjempesuksess med hesten som vant løp som Breeders´ Crown,Yonkers Trot og Colonial Trot.

Flere av hans mange kontakter hjemme i Norge satset også på Harald i USA og Canada. Hester som Birminghim og ikke minst Rotation som kom til Europa og gjorde det bra var topper i regi Lunde/USA. 

Haralds helse begynte å skrante. Da dro han hjem til familien i trøndelag. Diabetes og diverse problemer gjorde sitt til at det ikke ble enda et nytt eventyr. Selv om han var godt i gang i et samarbeid med sine gode venn Roar Walsøe. Han reiste seg gang på gang i karrieren, men ikke denne gang. Søndag var det slutt. Da sovnet han stille inn 72 år gammel.

En stor travtrener og et uhyre snilt menneske har forlatt oss. Han etterlater seg sønnen Christian. 

Hvil i fred Harald. 

Tips en venn