Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Faxens første i V75

Sport
Del:  

Stilige Tana Faxen sikret seg lørdag sin aller første V75 lørdagstriumf. Det skjedde på Jarlsberg sammen med Øyvind Ruttenborg. Det var samtidig 

Biritrenerens første V75-triumf siden februar 2015. Vi tror det smakte virkelig godt. 

Ruttenborg ga sin hest det ultimate løpet. Så uhyre fristet ut til å legge Fakse-sønnen ut et spor med drøyt 1200 meter til mål men endte opp med å bli sittende bak Jetalatotning. Det lønte seg. Angrepene kom via sporene med kilometeren til mål. Frier Birk og Valle Gulla var først. Om Øyvind Ruttenborg talatotning eller ei når han la Tana Faxen ut et spor ut på siste langside vites ikke men Jetalatotning galopperte seg uansett bort. 

Da overtok Tana Faxen (bilde) som fikk Frier Birk helt opp på siden rundt siste sving. 10-åringen til trener Thomas Engbakken Sukkestad og Malin Frodahl svarte bånn ærlig opp og vant veldig sikkert. Som vanlig ga Ruttenborg publikum som møter opp en gest ved målstreken. Der er han av de beste i klassen. Armen i været og stor glede vil vi se så ofte det lar seg gjøre.

Alt ble feil for favoritten Valle Hugo. Tjomsland valgte og sitte og endte opp nesten sist mot siste sving. Når endelig åpningen kom trøblet hesten med travet og tapte lengder. Det gjorde han på ny i angrep i brekken men avslutningen var av beste merke. Han hentet nok minst 20 meter på Frier Birk på oppløpet og sikret andreplassen likevel. Vinneren travet 1.30.5/2100 volte. Førstepremien var på 40.000 kroner. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn