Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Gabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, Ygritte, EikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,  Viking Va Bene, Well Made, Like No OtherGreat Love StorySliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Gabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es EsperanzaYgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden, Viking Va BeneWell MadeLike No OtherGreat Love StorySliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Gabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, YgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,   Viking Va BeneWell MadeLike No OtherGreat Love StorySliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K.

Få oss av i god tid før Minnesund

Politikk
Del:  

Camilla Garmann og Silvija Seres (bilde) er kvinnene som sammen med Knut Weum og hans styre og administrasjon i DNT tar fatt på den knallharde 

oppgaven å få norsk travsport på rett kjøl. 

Det var onsdag denne uken at det kom en melding fra Landbruks- og matdepartemente om at de har utsatt implementeringen av totalgrenser (tapsgrense/spillegrense) hos Norsk Rikstoto. Men at man ønsker å utrede nærmere organiseringen av hestespill i Norge. Med andre ord om monopolet skal slippes løs, som Sverige nå har gjort, at ting fortsetter som nå i mer eller mindre grad eller om spill på hest skal organiseres hos Norsk Tipping på Hamar. 

Det betyr at sporten tidligst 1.1.2022 får innført grenser på hvor mye man kan spille for, eller tape hver måned. Som igjen betyr at vi med stor sannsynlighet ikke taper så mye i omsetning som det er fryktet.

Men, det betyr også at dagens konsesjon, som gir Rikstoto enerett til å tilby spill på hest i landet, går ut dagen før, 31.desember 2021. Da er tap av rettighetene kun et pennstrøk unna. Selv om departementene overstyrte Lotteritilsynets ønske om tapsgrensene i denne omgang betyr ikke det at vi skal hvile. Tvert i mot er dette, slik jeg forstår det, en aller siste sjanse til å endre kurs og holdning selv. Om ikke gjør de det for oss (les Norsk Tipping). Det må jobbes hardere og mer seriøst enn noensinne. 

Et departementsutvalg skal nedsettes og de skal vurdere alt dette. Det arbeidet skal etter planen være klart før høsten 2020. Da må vi være på plass med våre argumenter og en vanntett plan i god tid. 

Etter et pressemøte på Bjerke onsdag 6.november er i hvertfall undertegnede styrket i troen på at det er Seres, som er ny styreleder i Norsk Rikstoto, og Garmann som er konstrituert direktør i travsportens spillselskap som bør gjøre denne jobben. 

Hva betyr beskjeden som kom onsdag? I første omgang er det et ildrødt varsku til alle travsportspolitikere og Rikstoto om at dette er absolutt siste sjanse. Toget har forlatt perrongen utenfor Hestesportens Hus på Bjerke. Nå er det opp til oss selv om vi vil fortsette å klage på alt og alle, saksøke i hytt og pine, syte videre og synes synd på oss selv. Gjør vi det er neste stopp Hamar. 

Seres har selv sittet i styre i Norsk Tipping mellom 2011 og 2013. Hun vet hva som skjer der og hun er ikke redd for å si at vi må lære av de som får det til. - Det er ingen tvil om at det kan være oppgaver her på huset (red anm: Hestesportens Hus) som kan gjøres bedre og rimeligere andre plasser. Jeg har nå fått en rask innføring i hestesporten og at det finnes engasjemang og vilje her er jeg ikke i tvil om. Jeg har latt meg imponere av hele organisasjonen. Vi har faktisk forutsetninger som er av det beste jeg har sett noengang. 

Nå er det opp til oss og utnytte potensiale bedre og klokere. Vi må stille oss selv spørsmålet. Hvordan kan "illegale" aktører som holder til på Malta få spillerne til å tro/mene at de er mer seriøs enn oss og tar mer hensyn til deg som spiller. Der har vi en enorm jobb å gjøre. 

Camilla Garmann er heller ikke redd for å innrømme at det frem til nå har vært mye taktisk markedsføring og stort sett bare fokus på tall og nummer for å gjøre den kortsiktige situasjonen minst mulig kritisk. Det endres nå! Nå skal strategisk markedsføring på banen og vi skal vise alle hva hesten gjør for og i samfunnet. 

- Det må legges til at spill på hest har en sterk tradisjon å komme fra Norsk Rikstoto skyter Torbjørn Frøysnes inn. 

Kjernen er ansvarlige spill og Trav24 ble forelagt noen tall som sjokkerte oss under dette møtet. Av Rikstotos mellom 250- og 260.000 spillere er det bare 283 som ligger i rød sone. Altså spillere som følges tett opp og som er i faresonen. Av flere hundre telefoner til hjelpelinjen var det bare 16 som kom fra hestespillere. Likevel sliter vi med at samfunnet oppfatter oss som verstinger. Det sier litt om hvor stor den jobben Norsk Rikstoto og Det Norske Travselskapet har foran seg. 

Og for å ha sagt det helt klart til slutt. Vi har latt oss imponerte av nye folk inn i hestesporten før, og tatt feil. Kun fremtiden vil vise om kvinnene vi setter vår lit til her faktiskt får skuta på rett kjøl eller om de bare har romantiske og naive forestillinger om noe som ikke kan la seg redde. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn