Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Soltuns AtheneDæmro ToreMusclemaniaRomleskaftGaupen hestehenger og div annet for trav, Panama RagsSpyd Ø.K.Lykke Prinsessa, Lykkje YlvaEagle EyeOrions MagdaRevengeTullefaksa HMEasy Tolli T.Tinder MayaPlas TegJ.C.AmberAlbarella RagsFresh Fiona M.E.Fjord StinaPraktfull,  Ønsker å leie løpshestSolid NeoAladyforyouNeslands OdinVoje MaiRock Lobster, Steine FaksenPilippa B.R.QatadahTjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder Gorilla NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Soltuns AtheneDæmro ToreMusclemaniaPanama RagsSpyd Ø.K. Lykke PrinsessaLykkje YlvaEagle EyeOrions MagdaRevengeTullefaksa HMEasy Tolli T.Tinder MayaPlas TegJ.C.AmberAlbarella RagsFresh Fiona M.E.Fjord StinaPraktfullØnsker å leie løpshestSolid NeoAladyforyouNeslands OdinVoje MaiRock LobsterSteine FaksenPilippa B.R.QatadahTjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder Gorilla NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Soltuns AtheneDæmro ToreMusclemaniaPanama RagsSpyd Ø.K. Lykke PrinsessaLykkje YlvaEagle EyeOrions MagdaRevengeTullefaksa HMEasy Tolli T.Tinder MayaPlas TegJ.C.AmberAlbarella RagsFresh Fiona M.E.Fjord StinaPraktfullØnsker å leie løpshestSolid NeoAladyforyouNeslands OdinVoje MaiRock LobsterSteine FaksenPilippa B.R.Qatdah, Tjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder Gorilla

Even vant stor pressepris

Diverse
Del:  

Even Elvenes (bilde) har, og har alltid hatt mange jern i ilden. Både hva gjelder trav, ski, fotball, andre idretter og ellers i livet. Men først og fremst er han mediemann og journalist. 

Vi betviler om det finnes en travbane i Norge eller Sverige han ikke har besøkt. Even er den nok eneste nordmannen, kanskje ved siden av Tore Fyrand, som har et like stort kontaktnett i Sverige som Norge. Han har delt ut veldig mange priser til andre opp gjennom årene. Nå skulle han få sin egen.

På bilde ser vi Even, forevighet av Marion Klette, sammen med Kjell Carlsen. 

Midt under løpene på Kala søndag, hvor Even var seremonimester, tikket det inn en sms som garantert betyr enormt mye for Even. Ikke minst kan den bety enda mer i fremtiden. Ikke bare hadde hans artikkel blitt plukket ut blant mange andre til finalen og Topp-3, sms`en var beskjeden om at den hadde gå tt helt til topps. 

For det svenske travmediet Travronden skrev Even en reportasje om familien Kulblik og Henrik (Heikki på finsk) Kulblik fra Finnskogen. Den sterke historien kom på trykk i Årsrevyen deres, eller Vinternummeret som de kaller det. Den gikk rett hjem hos juryen som denne helgen kåret den til verdens beste magasinartikkel under World Trotting Conference i Canada. 

Mannen fra Finnskogen heter historien. Deler av den omhandler også et mørkt kapittel svensk historie som kan få selv den mest iskalde sjel til å grøsse.

Gratulerer med prisen!

Tusen tusen takk svarer Even på telefon. 

Var du aldri redd for at historien din var så sterk at den aldri ville komme på trykk i et svensk magasin?

- Jo faktisk. Men etterhvert som tiden gikk fra jeg la frem min idé på et redaksjonsmøte i Stockholm og det hele begynte å ta form så forstod også mine svenske medievenner at den hadde noe ved seg. 

Les artikkelen her på engelsk: Dessverre uten bilder

For å oppklare litt og ikke bare bruke sterke ord. Forhistorien til Heikki Kulblik inneholder finske skogsamer som bevisst ble jaget og slaktet ned av svenske embetsmenn på 1600-tallet. Noen av de heldig som kom seg unna med livet i behold flyktet til Norge. En del av dem havnet på Finnskogen, og herfra stammer altså Heikki og hans familie?

Ja det stemmer. Det er faktisk derfor det heter Finnskogen. Det var så mange innganger til denne historien at den faktisk bare måtte skrives. At den beveger såpass tror jeg kanskje kommer av at den bare inneholder faktiske opplysninger, det er fakta, fakta og atter fakta. Jeg har kanskje aldri vært mer pålest til noen sak. Jeg brukte lang tid på å sette meg inn i et hav av informasjon.

Snakksalige Even fortsetter - La meg også legge til.

Her er det ikke bare meg som skal ha ros. Heikki Kulblik er en herlig fyr, så elegant og massiv. Han er ikke akkurat den man vil treffe på en sen kveld ute i skogen ler Even. Artikkelen hadde aldri, jeg gjentar aldri kommet så langt uten Roger Svalsrøds fantastiske bilder som på en visuell måte beskriver selve Heikki og naturen som ommgir hans rike. De ble helt essensielt etter min mening. I tillegg takkert jeg en redaksjon som trodde på meg og ikke minst familien Kulblik som var åpne rundt alt det vonde deres slekt faktisk har gjennomgått.

Da kan vi ikke dy oss et utdrag fra Wikipedia: Henrik er den nedertyske og skandinaviske varianten av det middelhøytyske navnet Haimirich, som betyr «hjemmets hersker»

Når man går gjennom ekstreme ting, som denne utmerkelsen faktisk er, hvordan har du opplevde det og hvilke faser har den gitt deg personlig?

- Jeg har heldigvis vært en travel mann de siste ukene. Spesielt med all jobben rundt det årlige travstevnet på Kala Landbane. På den måten har tankene vært opptatt. Jeg skal ikke legge skjul på at etter jeg fikk beskjed om at saken var plukket ut til finalen (siste tre) har det vært en veldig spent og spesiell følelse. Midt under en seiersseremoni på Kala i går søndag mottok jeg en sms om at saken faktiskt hadde gått helt til topps. Da ble jeg så klart veldig oppspilt og glad. 

Når vi så kort tid etter skulle gjøre i stand med duellen mellom sykkel og hest psom var et av hovedoppslagene å Kala var det som om luften gikk ut av balongen (meg). Jeg bare sank sammen og måtte ta meg et minutt timeout. I dag er jeg stolt, veldig stolt men også på vegne av fotograf Svalsrød, Travronden, familien Kulblik og selve presseyrket repeterer Even som til daglig jobber i Rikstotos mediebyrå Equus Media. 

Heikki er også godt kjent for svenskene etter et utall starter på deres mange baner?

- Enda en inngang til saken. Det var mange av dem, for hvem har ikke hørt om Finnskoghestene og sett mannen i den hvite dressen med de brune hengslene avslutter Elvenes. 

Foto: Marion Klette

Tips en venn