Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Endelig klaff for Stall Sving

Sport
Del:  

Svein Seljord har lagt ned mye ressurser i travsporten gjennom mange år etter at familien i begynnelsen på 90-tallet flyttet fra Økernveien på nedsiden av hesteringen på Bjerke

og kjøpte seg gård i Nittedal. En klassisk triumf står høyt på manges ønskeliste, også familien Seljords. 

I går kom den, endelig! Den tredoble verdensrekordsetteren Peaceful Way som har tjent over 20 millioner kroner er en av flere avlshopper som er kjøpt inn til landet. Det har ikke manglet på talentfulle hester som har kunne gi dem den store drømmen men marginene har ikke vært på dere side. 

Meget gode Living Pride var den første ordentlig gode hesten de hadde. De er medeier i Born In The USA som var høyt oppe i de store løpene uten å gå helt til topps. Jackson Avery misset årets Derbyfinale på de siste meterne i sitt kval. Det ble stilt høye forventninger til fartsmonsteret Forever Peace etter at han vant på 1.13.5/2100 i livets fjerde start. Hester som Mc Dreamy, Mc Steamy og Mc Vet har også vært meget flinke hester. Alle disse utenom Born In The USA er eget oppdrett. Nevnes kan også 10-hoppa Thankful som ble tildelt den utakknemlige oppgaven å væære født i samme årgang som en viss Hillary B.R. Hun er solgt til en kamerat av Svein og gjort det bra. 

I går var det altså duket. Svein og eldtsedatter Ingvild var på plass på Bjerke og det var ikke vanskelig å se at dette beveget dem begge. 

H.M. Lovely Comers fikk overta føringen fra Sweet Lins mot første sving. Oh U. Sexylady kom ned i rygg mens Lucky Queen Soa måtte trave utvendig. Farten ble dempet fra 10.7/500 meter til 14.4/1000 meter. Mot den siste svingen var det slutt for lederen, Lucky Queen Soa overtok mens Another Creation kom i stor fra andre utvendig. Med i det angrepet ble også Erlend Rennesvik og Lady Ann. 

Den nye lederen hadde gjort sitt i brekken. Another Creation overtok men Lady Ann var i topp skikk for dagen og spant fra på lette ben (bilde). Noen lengder foran de øvrige kunne en stolt trener og kusk Erlend Rennesvik kle på seg smilet has Hjallis og finkjøre over streken. Foran hesten i bildet ser man at de to eierne allerede er i gang med feiringen.

Vinnertiden for Lady Ann ble 1.14.6/2100 auto. Førstepremien lyder på 750.000 kroner. Pluss 20 % som oppdrettere ga dette en virkelig jackpot. Lady Ann er etter Credit Winner. Amazing Street spurtet strålende fra en plass langt bak i feltet og kapret sølvet en meter før målstreken mens Anothe Creation ble tredje. 

Kusk og trener Erlend Rennesvik var ikke sen med å gi mye av æren til sin samboer Maja Kanstad. - Hun legger ned enormt med arbeid på hestene og jobber ofte til langt på kveld. Hun skal ha mye av æren for dette. Det er stort for oss å få tilliten til å trene så fine hester. Da er det ekstra moro når det blir full klaff i slike løp. 

Heller ikke denne gang var det mye om å gjøre at det hadde gått riktig ille for Seljords hester. Idét Lady Ann gikk i nærkamp med Sweet Lins i kvalifiseringen holdt hoppa på å ty til galoppen noen få meter før mål. Det er glemt nå.  

Foto: Trav24.no

Tips en venn