Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

En makaløs prestasjon

Utland
Del:  

Nei, det er ikke bare Manchego sin prestasjon alene vi sikter til her. I 2014, 2015, 2016, 2017 og nå i 2018 har Jimmy Takter frem vinneren av Hambletonian Oaks. Først to hopper etter Cantab Hall i Lifetime Pursuit

og Wild Honey før Muscle Hill overtok hegemoniet som far og leverte All The Time, Ariana G. og nå Manchego. Samtlige fem er kjørt av Yannick Gingras. Nesten hver gang sier man det samme når løpene er kjørt, - Dette er omtrent det verste jeg har sett!

Se løpet her: 

 

Og man kan si det samme om Manchego (bilde). Det ser ut som om hoppa bokstavelig talt skal eksplodere når som helst. Kanskje er det et synsbedrag men hun virker alltid til å ville løpe enda fortere enn hun gjør. Gingras trengte bare å løfte på tømmene på slutten og da vinner hun på 1.08.4/1609 auto. Ny løpsrekord. En hinnsides prestasjon. 

Jimmy Takter har nå sagt at han skal gi seg som trener etter denne sesongen. Vi stoler like lite på det som vi gjorde når bror Johnny Takter skulle "legge opp" som kusk i Sverige for noen måneder siden. Meget mulig er det datteren Nancy som skal stå på papiret fremover men at Takter tilbringer sine timer i stallen i mange år fremover er vi helt sikre på. Uansett er det å trene frem fem strake Hambletonian Oaks-vinnere en nesten umulig prestasjon.

Jeg vil påstå en av tidenes Topp-3 trenerprestasjoner i hestesporten.

Favoritten Phaetosive og Trond Smedshammer slo seg forbi Plunge Blue Chip i kamp om annen litt bak vinneren. 

Dagen ble nesten perfekt for Takter. Hans hester vant både Peter Haughton Memorial mens Johnny Takter vant Jim Doherty Memorial med The Ice Dutchess i tillegg til at Jimmy selv ble treer i Hambletonian med Tactical Landing. 

Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Tips en venn