Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Dødt løp men bare en verdensrekord

Utland
Del:  

På en knallvarm dag ble det kjørt syv 2-årsløp her i Lexington torsdag. I det fjerde løpet var det Amigo Volo (e.Father Patrick) som imponerte voldsomt. Selv om hesten brøt 

ut midt på siste langside og galopperte kom han voldsomt tilbake og kunne tangere sin egen verdensrekord på 1.10.0/1609 auto sammen med Dexter Dunn. En enorm prestasjon av Amigo Volo (bilde) som er oppdrettet av Kentuckiana Farm og Jahre-familien fra Sandefjord. Førsteplassen i International Stallion Stakes var verdt 46.050 dollar. 

Allerede to løp senere var det klart for nye rokkeringer på verdensrekordlisten. Vi snakker om toppstammede hester med foreldre som forplikter. Real Cool Sam vant tidligere i år Peter Haughton Memorial på The Meadowlands. Han er etter Muscle Hill, som selv vant det samme løpet i 2008, og Cooler Shooner. Som stor favoritt skuffet han kanskje litt sammen med Andy Miller når han etter et fint løp ikke parkerte sine konkurrenter på oppløpet. Han hadde faktisk mer enn nok med å vinne. Innvendig kom nemlig Big Oil og David Miller, etter en annen Peter Haughton-vinner Father Patrick (2013) og spurtet strålende. Etter gransking av målfoto kunne de ikke skilles. 

Vinnertiden ble vanvittige 1.09.7. Ettersom Big Oil er hingst og Real Cool Sam er vallak var det bare sistnevnte som satte ny verdensrekord. Her går trenerne Julie Miller og Jim Campbell fornøyde over banen etter å ha sett reprisen av løpet fra seremoniplass. 

Åke Svanstedt viste også frem en meget fin vinner i King Alphonso (e.Muscle Hill). 

Foto: Trav24.no

Tips en venn