Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Soltuns AtheneDæmro ToreMusclemaniaRomleskaftGaupen hestehenger og div annet for trav, Panama RagsSpyd Ø.K.Lykke Prinsessa, Lykkje YlvaEagle EyeOrions MagdaRevengeTullefaksa HMEasy Tolli T.Tinder MayaPlas TegJ.C.AmberAlbarella RagsFresh Fiona M.E.Fjord StinaPraktfull,  Ønsker å leie løpshestSolid NeoAladyforyouNeslands OdinVoje MaiRock Lobster, Steine FaksenPilippa B.R.QatadahTjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder Gorilla NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Soltuns AtheneDæmro ToreMusclemaniaPanama RagsSpyd Ø.K. Lykke PrinsessaLykkje YlvaEagle EyeOrions MagdaRevengeTullefaksa HMEasy Tolli T.Tinder MayaPlas TegJ.C.AmberAlbarella RagsFresh Fiona M.E.Fjord StinaPraktfullØnsker å leie løpshestSolid NeoAladyforyouNeslands OdinVoje MaiRock LobsterSteine FaksenPilippa B.R.QatadahTjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder Gorilla NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Soltuns AtheneDæmro ToreMusclemaniaPanama RagsSpyd Ø.K. Lykke PrinsessaLykkje YlvaEagle EyeOrions MagdaRevengeTullefaksa HMEasy Tolli T.Tinder MayaPlas TegJ.C.AmberAlbarella RagsFresh Fiona M.E.Fjord StinaPraktfullØnsker å leie løpshestSolid NeoAladyforyouNeslands OdinVoje MaiRock LobsterSteine FaksenPilippa B.R.Qatdah, Tjøtta MariBody Va BeneAlva ArctousSpyder Gorilla

Dette, og nettopp derfor

Diverse
Del:  

Thor Borg avsluttet denne helgen sin aktive karriere som kusk, bare 65 år gammel. En karriere som begynte rundt disse tider (bilde). Rundt 1970 jobbet han som stallgutt for Karsten Buer på 

Bjerke. Det var der han gjorde debut som kusk, og Borg`en valgte å ikke forbli en maiden særlig lenge. Han vant i første forsøk og har gjentatt bedriften 3.328 ganger til på norske baner. Med det er han en av de aller fremste utøverne vi har hatt.

"Apekatten" til venstre er Thor Borg, i grenen til høyre henger Harald Lunde på dette strålende bilde som Marit Eggen tok rundt 1970. Og nettopp Thor Borgs utstråling som person og hans gode humor/humør gjør at han er som skreddersydd for Norsk Rikstoto. Og ikke minst har han den spontane kommentaren på lur som får frem smilet. 

Kommer det en urutinert, eller ivrig journalist rett etter et løp med et spørsmål som kanskje kunne vært stilt bedre så skjermer Thor Borg vedkommende med sitt lure smil, litt latter og en snill kommentar. 

Han kan kanskje bedre enn noen alle triksene i boka og kan bli en enorm ressurs for sportens travkanal. 

Men Thor Borg er også en livsnyter, en som kanskje heller vil ha helgene fri fremover, når han først har tatt dette valget, å jage rundt å kommentere eller by på sine kunnskaper. 

En tanke hadde dog vært å bruke Thor Borg fast på onsdager, i studio i Nydalen. Og på noen av de større stevner i helgene. Jeg er rimelig sikker på at spøkefuglen ikke hadde hatt noen problemer med å stilt kritiske spørsmål til sine kolleger og ikke minst fått dem til å komme med en usminket versjon i en hel del saker. Han har karismaen, kunnskapen og formidlingsevnen til å bli travsportens Arne Scheie. 

Tenk dere et team med Asbjørn Mehla og Thor Borg, det hadde vært fantastisk. Rett og slett

 

Foto: Marit Eggen
Foto: Trav24.no 

Tips en venn