Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

DNT, hva med sikkerheten til de aktive og hestene?

Politikk
Del:  

I dag skal det avvikles montéløp på Bjerke. Nytt av året er at man kan melde hester til start i montéløp som ikke har foretatt et montéprøveløp. I dag starter det fire slike hester i V76-1. 

Når man så leser dagens kuskeintervjuer som er gjort av Rikstoto/Equus Media så kan man få kaffen i halsen. 

Morten Almeland Pedersen kan ikke si noe særlig matnyttig om sine to hester som skal starte. Grunnen er enkel. De er aldri ridd hurtig med.

Sakset fra rikstoto.no: 

4 Lucky Bullet og 11 Skyfall skal ut i 3. løp/V76-1. Begge som debutanter i travritt.
- Ingen av hestene har vært ridd hurtig med. 11 Skyfall har kun hatt meg på ryggen, men aldri vært ridd. 4 Lucky Bullet har vært ridd litt i trening. Begge er ukompliserte hester som jeg tror skal takle monté bra. Spillerne må nesten vurdere dem ut fra hva de har gjort i vanlige travløp. Det er kanskje ikke til mye hjelp, men alt annet blir spekulasjoner, sier Morten A. Pedersen til Equus.

Da kan man saktens spørre om dette er ansvarlig av DNT og tillate?

Hvorfor i alle dager skal ikke hesten måtte vise frem at den er regjerlig under sal, som den må foran sulky. Hva om de kaster seg til siden under volten eller midt under løpet? Husk at det sitter personer på disse dyrene som springer opp mot 50-60 kilometer i timen. 

Montésporter er forhåpentligvis kommet for og bli. Det er ofte fine spilleløp og det kan være et fint rekrutteringstiltak. Det kan dog ikke være slik at man skal gå på akkord med sikkerheten fordi nok personer har meldt sin bekymring om at det er flere som ikke vil melde sine hester i monté fordi man ikke ønsker å bruke en hel dag på et prøveløp. Et prøveløp er absolutt det minste man må kunne forlange. 

De fire som ikke har gjennomført prøveløp i dagens løp er 1.L.Js Dreamcatcher, 3.Prince Tanic, 4.Lucky Bullet, 11.Skyfall og 12.King Royal. 

I dette tilfellet er det å forvente at DNT tar grep og ikke venter til første ulykke eventuelt har skjedd. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn