Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Alt ligger til rette!

Sport
Del:  

Hillary B.R. er den ubestridte dronningen i 2015-årgangen. Det har hun bevist fra dag èn og frem til finalen av Champion Jarlsberg Grand Prix Hoppeavdeling på lørdag. 

Finalen ble nærmest som kjedelig å se på. Skjønt, det er aldri kjedelig å se hester som dette. Uansett om de så er alene i banen. Og det var Hillary B.R. på sisterunden av løpet lørdag. 

Pappa Geir Vegard Gundersen tok føringen med Blueridge Sun. Fikk spørsmål fra Tjomsland, bak Thankful om tet men takket nei på startsiden. 09.4/500 meter og da kjørte Magnus Teien Gundersen til tet med superhoppa. 

Da hadde han valget mellom å ta opp og gi stallvenninnde Blueridge Sun et enklest mulig løp til mål. Eller å vise publikum hvilke stjerne han har foran seg. Han valgte for publikums del heldigvis det siste. Taktisk klokt eller ei. Hun fikk straks to lengder og den avstanden bare økte ettersom Gundersen sr. selvsagt ønsket å bli nummer to i løpet og ikke kjørte for fullt som anfører av hovedfeltet.

Fra siste sving og inn til mål, som forøvrig gikk i 09-fart ble hun 20, 30, 40 og 50 meter foran sine konkurrenter. Og det uten at kusken gjorde annet enn å kose seg, vinke og hilse på publikum (bilde). 

Vinnertiden ble 1.10.4/1609 auto og eierne Arne Sandbæk Jr. og Erland Åslund fikk 200.000 kroner for innsatsen. Hillary B.R. har nå tretten strake seire, travet 1.09.9 og tjent 1.857.236 kroner. Det er Bjørn Rishaug som er oppdretter mens pappa GV Gundersen trener vidunderet. 

Kan bli hva som helst

Hillary B.R. har så langt i sin relativt korte karriere viste en voldsomt stabilitet og aldri tapt løp. Hun galopperte seg bort i debuten men vant likevel. Etter det har hun virket sikker som banken. Det vi ikke har sett enda, og som ikke har vært nødvendig så langt, er hvor bra hun kan løse fra start. Hun har et trav som tilsier at hun skal kunne bli veldig kjapp fra start. Grunnen er ganske så åpenbar. Det har aldri vært noe poeng i å friste henne fra start så lenge hun er såpass mye bedre enn sine konkurrenter.

Styrke og kapasitet har vi sett og ikke minst hørt Geir Vegard snakke om flere ganger. Når hun evt. skal ut å møte andre europeiske topphester må hun etterhvert også løse bedre fra start. 

Personlig så tror jeg at GV innerst inne mener dette er den aller beste hesten han har trent. Også bedre enn Support Justice. Under seiersintervjuet etter å selv ha vunnet hovedløpet med Max Brady (foran sattkamerat Noble Superb) fredag sa han at ingen av disse to hestene har en nubbesjans mot Hillary B.R. Det skal mye til for at en så reflektert person som GV sier dette for åpen mikrofon. 

Det er liten tvil om at hun kan bli en superhest. Hun har altså bare startet 13 ganger. Kun i kvalifiseringen sist har hun hatt konkurranse til døren og banen lørdag var ikke optimal. Med følge tror vi hun allerede nå kan trave en 10-tid over full distanse. Vi snakker om en norskfødt 4-års hoppe. Da er det i utgangspunktet kun snakk om å holde henne skadefri. Gjør de det og har den rette flyten så har vi her en hest som kan utrette det helt store. 

Pr. i dag en fantastisk unghest. Målet er en internasjonal stjerne og alt ligger til rette for at det kan skje. Vi rangerer dette talentet helt der oppe med ungheststjerner  som Gentle Star, Tamin Sandy, Papagayo E, Mr. Moxy, Sugarcane Volo og Thai Tanic. 

Foto: Trond Pedersen

Tips en venn