Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Åsajerken og Ness Tjo Fryd i kvalitet I

Diverse
Del:  

Kaldblods foreningen Veikle Balder har igjen gjennomført et prikkfritt arrangement på Biri 12. og 13.oktober med sine forskjellige aktiviteter som kåring, utstillinger, foredrag m.m i forbindelse med V75-løpene.  Vi har fått oversendt

et referat med en del premielister osv.

Veikle Balder arrangerte i nylig Landsfinalen for åttende året i rad. Landsfinalen er en finaleutstilling for toårige kaldblodshester. Hestene er kvalifisert via regionale utstillinger i hele landet. De beste får invitasjon til Landsfinalen og mulighet til å delta der. I år var det rekordmange kvalifiserte (73) og innmeldte (hele 52 først, men noen skader gjorde at det ble 50 hester i katalogen (25 hopper og 25 hingster) og 45 stilte på Landsfinalen fredag og lørdag på Biri Travbane.

Landsfinalen er som en vanlig utstilling, men her er det også en travprøve der travmekanikken, rytmen og teknikken i travet blir bedømt. Farten er ikke det viktigeste, men spiller en viss betydelse Det var også forelesninger om hover og balansering av hovslager Patrick Hedqvist, Mustad og om eksteriørets påvirkning på prestasjoner av Wångenstudenten Ida Brekke i sammarbeid med Veikle Balder.

Semifinalister og finalister i Veikle Balders Landsfinale får diverse gavepremier, dekken, rosett og pengepremier.

Kvalitet I (klassevinner) får 18000kr, kvalitet II 10000kr, kvalitet III 6000kr og de tre semifinalistene 4000kr hver. Det er to klasser. En for hopper og en for hingster. Mer info i katalogen. Se link under. 

Totalt var det en meget bra helg i kaldblodets tegn og vi i Veikle Balder er veldig godt fornøyde med Landsfinalen. Veldig fine hester som utstillerene presenterte på en flott måte. Hestene blir bedre og bedre presentert og forberedt for hvert år. 

Resultat Veikle Balders Landsfinale 2018:

Hingster

Kvalitet I katalog Nr 8 Åsajerker e Fjord Jerven u Åsajerka. Eier Hilde Mari Stumberg. Oppdretter Ola Martin Aasen.

Kvalitet II katalog Nr 17 Tempranillo e Norheim Faksen u Temsølv. Eier Malin Marie Bråthen. Oppdretter Nuste og Jan Enger. 

Kvalitet III. Katalog Nr 14 Spang Vale e Lome Elden u Moe Gjerd. Eier Norun Totland Enoksen. Oppdretter Toralf Øvergaard. 

Semifinalister katalog Nr 5 Finskog Luxus. Katalog Nr 16 Harkar og katalog nr 18 Bjørn Bork. Premie for beste travprøve til katalog Nr 15 Børke Loke e Norheim Faksen u Børke Luna. Eier og oppdretter Dag Økem. 

Resultat Veikle Balders Landsfinale 2018

Hopper

Kvalitet I katalog Nr 40 Ness Tjo Fryd e Moe Odin u Paja Stjerna. Eier og oppdretter Suldal Hestesenter. 

Kvalitet II. Katalog Nr 39 Lesja Diva e Moe Odin u Edel Frøya. Eier Vevla Gård v Kristine Khile. Oppdretter Trond Erik Utgård. 

Kvalitet III. Katalog Nr 35 Elana K. e H.G. Balder u Eldjerva. Eier og oppdretter Einar Hauge. 

Semifinalister. Katalog Nr 27 Krokstad Almira. Katalog Nr 32 Valle Gyda. Katalog Nr 48 Marikken Premie for beste travprøve til katalog Nr 48 Marikken e Voje Faks u Kirstjerna. Eier Tone Celine Berg-Olsen. Oppdretter Kristoffer Kirlevold. 

Beste mønstrer

Sunniva HusbyHest Nr 33 Bokli Lykke. Hun fikk TGNs mønstringspremie av Truls Gravdal Pedersen.

Link til katalogen med mye info om helga og hestene;https://veiklebalder.no/her-er-katalogen-veikle-balders-landsfinale-2018/

Dette var en kaldblodets festhelg med Landsfinalen, kåring av kaldblodsavlshingster (13 vist) og for første gang i historien en V75 med bare kaldblodsløp! På fredagskvelden arrangerte Veikle Balder og Biri travbane en kaldblodsbankett med ca 170 personer på middag i Biri Travbanes restaurant. Brødrene Ingemar og Jan Olov Persson hadde en samtale  med Fredrik Eng, Veikle Balder om historien fra Jäntungen til Järvsöfaks. Det ble rørende og fint og ble avslutta med filmen Drømmen om Järvsøfaks

Foto: Veikle Balder og Målfrid Vatne

Tips en venn